Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Μεταφορά του ελληνικού προξενείου της Μαριούπολης σε άλλο κτίριο
Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι αποφάσισε την προσωρινή μεταφορά του γενικού προξενείου της Μαριούπολης στην Ουκρανία, σε άλλο κτίριο εντός της πόλης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, η απόφαση πάρθηκε «με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των μελών του προσωπικού του γενικού προξενείου της Μαριούπολης, καθώς και των φιλοξενουμένων σε αυτό δημοσιογράφων».
Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι η μεταφορά θα γίνει συγκεκριμένα «στις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Ειδική Αποστολή Επιτήρησης του ΟΑΣΕ, η οποία έχει αποχωρήσει».
Καταλήγοντας, το ΥΠΕΞ τονίζει ότι «η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς νωρίτερα σήμερα» και πως το γενικό προξενείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου