Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

"Τέλος" η μάσκα στο μετρό του Λονδίνου
Σε ισχυρή σύσταση μετατρέπεται η υποχρέωση για χρήση μάσκας στο δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου, καθώς από την Πέμπτη (24/2) οι επιβάτες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο φορέας διαχείρισης των δημόσιων συγκοινωνιών του Λονδίνου TFL.

"Η χρήση καλύμματος προσώπου δεν θα είναι πλέον προϋπόθεση για τη μεταφορά από τις 24 Φεβρουαρίου, αλλά θα υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τους πελάτες και το προσωπικό να τα φορούν εάν μπορούν", ανέφερε σε ανακοίνωση το TFL.

Παράλληλα, από τις 24 Φεβρουαρίου καταργείται και το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ ανίχνευσης Covid-19, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

"Μέχρι την 1η Απριλίου θα εξακολουθήσουμε να συστήνουμε στους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ για κορονοϊό να παραμένουν στο σπίτι. Στη συνέχεια, όμως, θα ενθαρρύνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη", συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν οι δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες για την ανίχνευση του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει μέριμνα για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. "Από την 1η Απριλίου, όταν θα έχει τελειώσει ο χειμώνας και ο ιός θα μεταδίδεται λιγότερο εύκολα, θα σταματήσουμε τα δωρεάν τεστ για το ευρύ κοινό", δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου