Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Νορβηγία: Τέλος από σήμερα αποστάσεις, μάσκες και καραντίνα
Η Νορβηγία ήρε σήμερα, Σάββατο, σχεδόν όλα τα εναπομείναντα μέτρα που επέβαλε στο πλαίσιο ενός lockdown κατά της Covid-19, καθώς τα υψηλά επίπεδα των μολύνσεων κορωνοϊού είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.


Η χώρα, η οποία απέσυρε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Φεβρουαρίου, θα διατηρήσει κάποια μέτρα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. Οι νέοι κανόνες εφαρμόζονται από σήμερα στις 11.00 ώρα Ελλάδας.

«Απομακρύνουμε σχεδόν όλα τα μέτρα», είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. «Η πανδημία του κορωνοϊού δεν αποτελεί πλέον μια μεγάλη υγειονομική απειλή για τους περισσότερους από εμάς. Η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί πολύ μικρότερης σοβαρότητας νόσηση και είμαστε καλά προστατευμένοι από τα εμβόλια».

Οι Νορβηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου, ούτε να φορούν μάσκες σε χώρους με συνωστισμό. Η άρση αυτών των μέτρων σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους.


Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται. Οι αρχές συστήνουν να παραμένουν στο σπίτι τους για τέσσερις ημέρες. Η Νορβηγία επέβαλε τον Δεκέμβριο μερικό lockdown, για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Όμικρον.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου