Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ελληνας γιατρός που εξελέγη πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ενωσης
Τα μέλη της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ενωσης (APA) εξέλεξαν τον Ελληνα Πέτρο Λεβούνη ως τον νέο πρόεδρο της Ενωσης.


Ο Δρ. Λεβούνης γίνεται μάλιστα ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ψυχίατρος που εξελέγη στην προεδρία της APA. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας γνωστοποιήθηκαν την Τρίτη (16/2) αλλά αναμένεται να λάβουν την επίσημη έγκριση τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της APA στη συνεδρίασή του τον Μάρτιο.


Ο Δρ. Λεβούνης είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και αναπληρωτής κοσμήτορας για την επαγγελματική ανάπτυξη στο Rutgers New Jersey Medical School. Είναι επίσης ο επικεφαλής της υπηρεσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.
Το βιογραφικό του Δρ. ΛεβούνηΓεννήθηκε το 1962 στον Πειραιά και είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Πριν αναλάβει επικεφαλής του Ψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Rutgers, υπηρέτησε ως διευθυντής του Ινστιτούτου Εθισμού της Νέας Υόρκης από το 2002 έως το 2013 στο Πανεπιστήμιο Columbia.


Έκανε τις ιατρικές σπουδές του στην Ιατρική Σχολή των Πανεπιστημων του Στάνφορντ και της Πενσυλβάνια. Το 1994 μετακόμισε στη Ν. Υόρκη για να εκπαιδευτεί στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου
Κολούμπια, όπου αποφοίτησε με βραβείο αριστείας.


Ο Δρ. Λεβούνης έχει αναλάβει πολλές ηγετικές θέσεις εντός της APA αλλά και σε άλλους εθνικούς οργανισμούς. Επί του παρόντος υπηρετεί στη Συμβουλευτική Επιτροπή Σύνταξης Ψυχιατρικών Ειδήσεων, ενώ έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της Εκδοτικής Επιτροπής APA κκαι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου για τον Εθισμό. Ο Δρ Λεβούνης έχει υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια της Αμερικανικής Εταιρείας Ιατρικής Εξάρτησης (ASAM) και του Αμερικανικού Συμβουλίου Ιατρικής Εξάρτησης. Το 2017 εξελέγη επίτιμο μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας. Ο Δρ. Λεβούνης είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, μεταξύ των οποίων «Παρακινητικές Συνεντεύξεις για Κλινική Πρακτική» (“Motivational Interviewing for Clinical Practice”), «Οδηγός Τσέπης για την Αξιολόγηση και Θεραπεία των Εθισμών» ( “Pocket Guide to Addiction Assessment and Treatment”), και «Τεχνολογικοί εθισμοί» (“Technological Addictions”).


«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και είμαι ευγνώμων που εκλέχτηκα από τους συναδέλφους μου για να βοηθήσω στην ηγεσία της APA», είπε ο δρ. Λεβούνης. «Ανυπομονώ να βοηθήσω στην οικοδόμηση του ηγετικού ρόλου της APA στην ψυχική υγεία τόσο στην αμερικανική ιατρική όσο και σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο».


«Συγχαρητήρια στον Δρ. Λεβούνη και στους άλλους υποψηφίους για την εκλογή τους», είπε η Πρόεδρος της APA, Βίβιαν Πέντερ.


«Η ηγεσία και η δέσμευση του Δρ, Λεβούνη θα ωφελήσουν πολύ την APA», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιατρικός Διευθυντής της APA, Σολ Λέβιν. «Τα μέλη της APA και το επάγγελμα του ψυχιάτρου θα εξυπηρετηθούν καλά από την καθοδήγηση και την ηγεσία του».


Η θητεία του Δρ. Λεβούνη ως εκλεγμένου προέδρου της APA θα ξεκινήσει αυτόν τον Μάιο με την ολοκλήρωση της Ετήσιας Συνάντησης της APA.


https://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου