Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Άφησε το Βούπερταλ για να στηρίξει το σχολείο των Αρκιών στα Δωδεκάνησα !
Ο Γιώργος Τομλίδης με καταγωγή από την Καβάλα, μαζί με τη 10χρονη κόρη του Ηλιάνα, ζούσαν στο Βούπερταλ της Γερμανίας, αλλά αποφάσισαν να κάνουν μία νέα αρχή στο ακριτικό νησί των Αρκιών.

Βλέποντας κάποιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ για το Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών που κινδύνευε να κλείσει, καθώς ο μοναδικός μαθητής τα τελευταία χρόνια μεγάλωσε και πήγε Γυμνάσιο στους Λειψούς, πήρε την απόφαση να εγκατέλειψε τη Γερμανία και με τη μικρή κόρη του Ηλιάνα του να εγκατασταθεί στο ακριτικό νησί.

Στην απόφασή του αυτή, συνέβαλαν και οι υποσχέσεις που πήρε από διάφορους για μηνιαία οικονομική ενίσχυση, αφού ο ίδιος αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας. Ο Γιώργος Τομλίδης με την κόρη του εγκαταστάθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στους Αρκιούς, όπου διαμένουν σε ένα δωμάτιο, το μόνο που βρήκαν και η Ηλιάνα πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο του νησιού.


H 10χρονη Ηλιάνα, μαζί με τον Άγγελο από τους Αρκιούς, είναι οι δύο μοναδικοί μαθητές του μικρού νησιού των 40 κατοίκων.

Ο Γιώργος Τομλίδης παραμένει άνεργος, αφού το Χειμώνα δεν υπάρχει κάποια εργασία για να απασχοληθεί, η μηνιαία οικονομική ενίσχυση από κάποιο χορηγό σταμάτησε και, όπως είπε σε επικοινωνία μαζί του που είχε το kalymnos-news.gr, αντιμετωπίζει πλέον και σοβαρό πρόβλημα ακόμη και στο φαγητό, αφού δεν έχει κάποια χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα.

ΡΟΔΙΑΚΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου