Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Μανώλης Κοτζαμπασάκης – Ο Ρεθυμνιώτης που διαπρέπει στην Ολλανδία

 Το πρώτο βραβείο για την καλύτερη Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία στην Ολλανδία «NeVER Thesis Award 2021», στο Δίκαιο της Ενέργειας, έλαβε ο Ρεθεμνιώτης Μανώλης Κοτζαμπασάκης, μαζί με μια Ολλανδή δικηγόρο. Το βραβείο που απονεμήθηκε από την Ολλανδική Ένωση Ενεργειακών Δικαίων (Nederlandse Vereniging voor Energierecht) αφορά την καλύτερη μεταπτυχιακή εργασία στην Ολλανδία κατά την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2017 έως 1 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο νεαρός Ρεθεμνιώτης, στη διπλωματική του εργασία διερεύνησε το κατά πόσο είναι νομικά και οικονομικά εφικτή η διασύνδεση των συστημάτων ανταλλαγής ρύπων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συγκεκριμένη εργασία εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος Δικαίου Ενέργειας και Κλίματος (Energy and Climate Law, LLM) στο Πανεπιστήμιο του Groningen (2019-2020), το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα και επαίνους.

Αξίζει επίσης ν’ αναφερθεί ότι ο Μανώλης Κοτζαμπασάκης μόλις ξεκίνησε ως διδάκτορας στο Ενεργειακό Νομικό Τμήμα, με υποστηρικτές του τον Edwin Woerdman και τον Frans Nelissen. Η διδακτορική του έρευνα επικεντρώνεται στην πρόκληση της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τη διεθνή ναυτιλία, μέσω της ένταξης των θαλάσσιων μεταφορών στο Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της ΕΕ (ETS).
rethemnosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου