Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Στο πλευρό της Ουκρανίας η κόρη του Αμπράμοβιτς
H κόρη του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, Σοφία τάχθηκε στο πλευρό πλούσιων Ρώσων που καταδικάζουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η 27χρονη κληρονόμος, που περνά μεγάλο μέρος του χρόνου της στο Λονδίνο, μοιράστηκε μια εικόνα στο Instagram, που δείχνει τον Ρώσο ηγέτη σε μια πινακίδα κινδύνου με τη λεζάντα: «Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι στέκονται στο πλευρό του Πούτιν». Η παρέμβαση της κόρης του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη λόγω της ιδιότητας του πατέρα της ως ένας από τους πιο υψηλούς ολιγάρχες που ζουν στη Βρετανία, με τις εκκλήσεις να στοχοποιηθεί προσωπικά με κυρώσεις.

Η κόρη του Αμπράμοβιτς δεν είναι η μόνη που καταδίκασε τις πράξεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κι άλλα μεγάλα ονόματα της Ρωσίας έχουν κάνει το ίδιο με πολλούς να αλλάζουν τα προφίλ τους στα social media και να βάζουν μαύρα τετράγωνα, μαζί με το hashtag «όχι πόλεμος».
Κατά της επίθεσης του Πούτιν και η φημολογούμενη βαφτιστήρα του

Μεταξύ εκείνων που άλλαξαν την εικόνα του προφίλ τους ήταν και η Ξένια Σομπτσάκ, μια σοσιαλίστρια και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, η οποία φημολογείται ότι είναι βαφτιστήρα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ίδια διέψευσε τις φήμες αλλά στο παρελθόν είχε παραδεχτεί πως είχε παραβρεθεί στη βάφτισή της. Σε ανάρτησή της λοιπόν, χθες, έγραψε: «Σήμερα με ξύπνησαν στις 6 το πρωί με τις λέξεις: Ξένια, ο πόλεμος άρχισε. Όχι στη γη μας, αλλά με τους ανθρώπους μας. Εμείς, οι Ρώσοι θα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες του σήμερα για πολλά χρόνια».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου