Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Τσεχία: Ο κορωνοϊός θεωρείται πλέον «κοινή ασθένεια»
Η τσεχική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τα περισσότερα από τα μέτρα κατά του COVID-19, με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να μην είναι πλέον υποχρεωτικά σε εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις από τις 18 Φεβρουαρίου.
Το Μάρτιο, η χωρητικότητα των δημόσιων εκδηλώσεων θα πρέπει να είναι και πάλι απεριόριστη.
«Από την 1η Μαρτίου θα ισχύουν πολύ λίγα περιοριστικά μέτρα – πρακτικά μόνο η χρήση μασκών», ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Petr Fiala (ODS, ECR).
Σύμφωνα με τον Fiala, οι εξελίξεις της πανδημίας COVID-19 ανταποκρίνονται στις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων και ο αριθμός των νοσηλευομένων σταδιακά μειώνεται.
«Όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό το κύμα», δήλωσε ο Fiala, αναφερόμενος στην λιγότερο επικίνδυνη παραλλαγή Όμικρον που έπληξε τη χώρα.
Επιπλέον, η κατάσταση συναγερμού για την πανδημία , η οποία επιτρέπει έως τώρα στο τσεχικό υπουργείο Υγείας να εκδίδει περιοριστικά μέτρα, θα λήξει σύντομα.
Προς κατάργηση της καραντίνας
Η επικεφαλής των Γραφείων Δημόσιας Υγείας Pavla Svrčinová προετοιμάζει ήδη μια ακόμη αλλαγή που θα ισχύσει για τα μέτρα COVID-19, ανέφερε το Seznam Zprávy.
Από την 1η Μαρτίου, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να καταργήσει τον κανονισμό που ανάγκαζε τους πολίτες που ήρθαν σε επαφή με μολυσμένα άτομα να μπουν σε καραντίνα. Επί του παρόντος, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να απομονωθούν για πέντε ημέρες.
«Από την 1η Μαρτίου, ο εντοπισμός (των επαφών των μολυσμένων ατόμων) θα τερματιστεί, διότι εάν τα μέτρα σταματήσουν, θα γίνει ένα καθεστώς κανονικής ασθένειας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Vlastimil Válek (TOP 09, ΕΛΚ).
«Σε περίπτωση μόλυνσης) θα το αντιμετωπίσετε το ίδιο όπως αν είχατε ηπατίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη μολυσματική ασθένεια», πρόσθεσε ο υπουργός.Πηγή: euractiv.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου