Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Αυστραλία: Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκόμες – Εξαντλημένες από την πανδημία
Χιλιάδες νοσοκόμες συμμετείχαν σήμερα σε πορεία στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις προσωπικού, για την κόπωση και την πίεση που έχουν φορτωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.


Αψηφώντας την απαγόρευση των απεργιών του υγειονομικού προσωπικού, χιλιάδες λευκές μπλούζες έκαναν πορεία ως το πολιτειακό κοινοβούλιο για να καταγγείλουν, πίσω από τις χειρουργικές τους μάσκες, τις συνθήκες εργασίας τους.

Το πλήθος των νοσοκόμων φώναξε συνθήματα για να εκφράσει την οργή του για τη μόνιμη έλλειψη κλινών και εξοπλισμού στα νοσοκομεία, για την κόπωσή του μπροστά στην υγειονομική κρίση των δύο τελευταίων ετών που παρατείνεται, και για να ζητήσει αυξήσεις.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της Αυστραλίας εδώ και δύο χρόνια είναι υποχρεωμένο, τηρώντας εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα, να φέρνει σε πέρας τα καθημερινά του καθήκοντα και ταυτόχρονα να εγγυάται την ομαλή πορεία του προγράμματος ανοσοποίησης.

Παρά την πρόοδο του εμβολιασμού, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εξερρράγησαν τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας υπερφόρτωση στα νοσοκομεία και μειώνοντας το διαθέσιμο προσωπικό, καθώς μέρος του μολύνεται κι αναγκάζεται να τεθεί σε απομόνωση.

«Ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια, το σημερινό επίπεδο προσωπικού δεν αρκεί, είναι επικίνδυνο, και θέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο», τόνισε ο Σύλλογος Νοσοκόμων της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό δίκτυο 2GB, ο πολιτειακός υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας χαρακτήρισε «ατυχές» και «απογοητευτικό» το ότι οι νοσοκόμες απέργησαν. Ο Μπραντ Χάζαρντ διαβεβαίωσε ότι εργάζεται για να βρεθούν λύσεις, αλλά πρόσθεσε πως το να αλλάξει ο λόγος των μελών του νοσηλευτικού προσωπικού προς τους ασθενείς θα κόστιζε «ένα δισεκατομμύριο» αυστραλιανά δολάρια.


Οι υπηρεσίες του εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία «ευχαριστούν» τις νοσοκόμες για το «έργο που προσφέρουν χωρίς διακοπή τα δύο χρόνια της πανδημίας» αλλά επισημαίνουν πως «οι νοσοκόμες (…) είναι περισσότερες παρά ποτέ στην ιστορία» της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου