Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Γαλλία: Είσοδος με κάρτα υγείας στα εμπορικά κέντρα από τη Δευτέρα
Με κάρτα υγείας θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα οι Γάλλοι πολίτες από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου σε αρκετούς νομού και περιφέρειες της χώρας.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση Μακρόν επέκτεινε τη χρήση του δελτίου υγείας σε επιχειρήσεις άνω των 20.000 m² σε τμήματα με ποσοστό επίπτωσης άνω του 200 ανά 100.000 κατοίκους.

Λιθουανία: Αναπτύσσει στρατό στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Η Λιθουανία θα αναπτύξει μέλη των ενόπλων δυνάμεών της στα σύνορά με την Λευκορωσία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απότομη αύξηση της παράνομης μετανάστευσης το τελευταίο διάστημα. Την σχετική απόφαση υπέγραψε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας.

Η Ελλάδα δεύτερη σε θνησιμότητα από κοροναϊό στην Ε.Ε.
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η θνησιμότητα στην Ελλάδα εξαιτίας του κοροναϊού, ξεπερνώντας και τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρώπης από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου ως τον Ιούνιο.

Η επιπλέον θνησιμότητα στη χώρα μας έφτασε το 28% τον Νοέμβριο ακολουθώντας μια πτωτική πορεία ως τον Φεβρουάριο, όμως από τον Μάρτιο ξεκίνησε και πάλι ανοδική πορεία, που την έφερε τον Ιούνιο στη δεύτερη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τη Λετονία.