Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Μέρκελ: Δεν σχεδιάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός
«Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε και πάλι», τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, προκειμένου «να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους».

Ισπανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 30 πόλεις στη Βαλένθια
Ισπανικό δικαστήριο έδωσε σήμερα την έγκρισή του ώστε περίπου 30 πόλεις στην περιφέρεια της Βαλένθια να επιβάλουν εκ νέου απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19 μεταξύ των ανεμβολίαστων νέων.

Πορτογαλία: Σε ποιους θα επιτρέπεται η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων
Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων της Λισαβόνας, που ήδη αγωνίζονται να επιβιώσουν χωρίς τα συνηθισμένα πλήθη τουριστών του καλοκαιριού, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το νέο μέτρο που εφαρμόστηκε από το Σάββατο και καθιστά υποχρεωτική την επίδειξη αρνητικού τεστ για κορωνοϊό ή πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Η Σκωτία χαλαρώνει τα μέτρα, αλλά η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική
Οι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας θα χαλαρώσουν σε μεγάλο βαθμό από την επόμενη Δευτέρα στη Σκωτία, αλλά η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Ελβετία: Πανίσχυρη καταιγίδα «διέλυσε» την Ζυρίχη
Από τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ στη χώρα έπληξαν σήμερα την Ελβετία.

Η καταιγίδα με τους αλλεπάλληλους κεραυνούς προκάλεσε πλημμύρες και χάος στις μεταφορές στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Ζυρίχη.

Απαγχονισμένος βρέθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Ιωάννης Καζάζης
Νεκρός στο γραφείο του στην περιοχή της Καλαμαριάς βρέθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Καζάζης. Η αστυνομία ερευνά τα ακριβή αίτια θανάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής βρέθηκε απαγχονισμένος.