Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Κύπρος: Ίδρυμα προσφέρει εκατό χιλιάδες στους πυρόπληκτους
Βοήθεια €100.000 προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, δωρίζει το Ίδρυμα Χαράλαμπου και Έλενας Παττίχη.

«Το Ίδρυμα Χαράλαμπου και Έλενας Παττίχη, σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση, δωρίζει το ποσό των €100.000 (εκατό χιλιάδων ευρώ) προς βοήθεια των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές», αναφέρεται, σε ανακοίνωση του Ιδρύματος.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Ελληνικό άγαλμα 1.800 ετών βρέθηκε σε ανασκαφή έξω από τη Σμύρνη
Στην αρχαία ελληνική κλασική πόλη της Μητρόπολης ή «Πόλη της Μητέρας Θεάς», που βρίσκεται στην περιοχή Torbali της Σμύρνης, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα μαρμάρινο άγαλμα μιας ακέφαλης γυναίκας, ηλικίας 1.800 ετών.

ΗΠΑ: Νεκρός 13χρονος μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer
Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών βρίσκεται η περίπτωση ενός 13χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του λίγες μέρα αφότου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.Ο νεαρός Jacob Clynick πέθανε στις 15 Ιουνίου στο Μίσιγκαν, δύο μέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Φονικός καύσωνας στη Βόρεια Αμερική: Εκατοντάδες νεκροί σε Καναδά και ΗΠΑ
Εκατοντάδες νεκροί, θερμοκρασίες ρεκόρ, φωτιές και εκκένωση περιοχών είναι η κατάσταση που επικρατεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά. Από την Παρασκευή, τουλάχιστον 63 άτομα πέθαναν στο Όρεγκον, ενώ στο Σιατλ, ο αριθμός ξεπέρασε τους 13. Στην Ουάσινγκτον έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν τη σύνδεση των θανάτων με τον καύσωνα.