Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ουγγαρία: "Έφυγε" από τη ζωή η Ελληνίδα παιδαγωγός Αντιγόνη Σάμπο Νάγκι


Με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα του ξαφνικού θανάτου της αγαπητής συναδέλφου μας Αντιγόνης Σάμπο Νάγκι. Η Αντιγόνη ήταν μία από τις πρώτες παιδαγωγούς που στελέχωσαν την ελληνική εκπαίδευση στην Ουγγαρία.

Επιταχύνεται ο εμβολιαστικός ρυθμός στο Βέλγιο
Ανάμεσα στις πέντε ευρωπαϊκές χώρες με τον ταχύτερο εμβολιαστικό ρυθμό κατά της Covid-19 βρίσκεται το Βέλγιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Sciensano), στο Βέλγιο έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου στο 67,9% του ενήλικου πληθυσμού (6.269.902 άτομα) και η δεύτερη δόση στο 38% (3.504.854 άτομα). Το Βέλγιο έχει ξεπεράσει τη Δανία σε εμβολιαστικό ρυθμό και πλησιάζει τη Φινλανδία, αναφέρει η γαλλόφωνη εφημερίδα «LeSoir».

Ποια ελληνικά προϊόντα εξάγονται στις ΗΠΑ
Οι παρασκευασμένες ή διατηρημένες σε άρμη επιτραπέζιες ελιές (6-ψήφιος κωδικός 2005700) κατατάσσονται ως το σημαντικότερο εξαγόμενο αγροτικό προϊόν μας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων των αρμόδιων αρχών, από τα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των πρεσβειών Αγίου Φραγκίσκου, Νέας Υόρκης, Ουάσιγκτον και Σικάγο.

Κύκλωμα πλαστογραφούσε τεστ Covid στην Αλβανία
Κύκλωμα που δρούσε στην Αλβανία και παραποιούσε τα αποτελέσματα τεστ Covid ώστε να εφοδιάζει με αρνητικά όσους ήθελαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Ιταλία: «Τέλος» η υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από 28 Ιουνίου
Η Ιταλία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υπέστησαν τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, θα τερματίσει τη Δευτέρα 28η Ιουνίου την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους, γνωστοποίησε τη Δευτέρα (21/6) ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ισπανία: Καταργείται από τις 26 Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους
Η Ισπανία θα άρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τις 26 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

H ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την απόφαση της Γαλλίας να πράξει το ίδιο καθώς μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού παρότι παραμένει η ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Σημαντική Ανακοίνωση για τους Έλληνες της Νορβηγίας
Δεδομένης της εν μέρει κατάργησης των τοπικών μέτρων του Δήμου Όσλο για την πανδημία και της εναρμόνισής τους με τα εθνικά μέτρα της Νορβηγίας, από σήμερα στις Ιερές Ακολουθίες μπορούν να παρευρίσκονται έως 200 άτομα.