Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Οικογένεια από την Θεσσαλονίκη κάνει το γύρο του κόσμου με ένα βαν
Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου, και το παιδάκι τους, η 9χρονη Αναστασία ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, γνωρίζοντας νέους φίλους και φοβερές εμπειρίες.

Μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων στις ΗΠΑ
Σε ένα Ποντιακό χωριό, το Νόργουοκ μισή ώρα από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στις 16 Μαΐου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου μνημείου, επί αμερικανικού εδάφους, προς τιμήν των Ελλήνων του Πόντου και των θυμάτων της Γενοκτονίας.

Είσοδος στη Γαλλία χωρίς PCR Τέστ για τους εμβολιασμένους Ευρωπαίους
Οι Ευρωπαίοι που έχουν εμβολιασθεί κατά της Covid-19 θα μπορούν από τις 9 Ιουνίου να εισέρχονται στη Γαλλία χωρίς να πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Μεταφορών, όμως σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, απόδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή αντιγόνου) θα εξακολουθήσει να απαιτείται από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

77η επέτειος της Σφαγής στο Μαρτυρικό Δίστομο
Ενα πολύπτυχο, πολυήμερο και με ευρωπαϊκές συμμετοχές Συνέδριο για τα Ναζιστικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στην Ευρώπη και το χρέος της κοινωνίας για την μνήμη και την δικαίωση των αθώων θυμάτων, σηματοδοτεί τις φετινές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Σφαγής στο Μαρτυρικό Δίστομο, που ξεκινούν την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.