Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κίνα: Πατέρας πούλησε τον δίχρονο γιο του για $24.000 για να πάει ταξίδι
Χειροπέδες σε έναν πατέρα πέρασαν οι αστυνομικές Αρχές στην Κίνα, καθώς φέρεται να πούλησε τον δίχρονο γιό του σε ένα ζευγάρι που δεν είχε παιδιά, αντί 24.000 δολαρίων, και με τα χρήματα που πήρε, πήγε ταξίδι με τη νέα του κοπέλα.

Γερμανία: Αίρονται την Κυριακή οι περιορισμοί για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο
Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε την άρση ορισμένων περιορισμών της ελευθερίας για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες.
Εάν η Άνω Βουλή (Bundesrat) συμφωνήσει επίσης, πολλοί περιορισμοί για αυτές τις ομάδες μπορούν να αρθούν από την Κυριακή. Εκτός από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που συναπαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλαδή τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το νομοθετικό διάταγμα υπερψήφισαν επίσης οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Aριστερά (Die Linke).

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έβαλε ρήτρα 30 εκατ. ευρώ στον 18χρονο Δημήτρη Σταματάκη
Πόσο πιστεύει στον Δημήτρη Σταματάκη έδειξε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ανακοίνωσε μία ημέρα μετά την απόκτηση του 18χρονου Έλληνας γκολκίπερ, πως τοποθέτησε τη ρήτρα αποδέσμευσής τους στα 30.000.000 ευρώ!

Ανοίγουν και στη Βιέννη εστίαση, ξενοδοχεία και πολιτιστικά ιδρύματα από 19 Μαΐου
Αίροντας τις έως τώρα επιφυλάξεις του ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ ανακοίνωσε το απόγευμα ότι από τις 19 Μαΐου θα ισχύσουν και στη Βιέννη οι χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, με την επαναλειτουργία της εστίασης, των ξενοδοχείων και των πολιτιστικών ιδρυμάτων, όπως είχε εξαγγείλει την προπερασμένη εβδομάδα η αυστριακή κυβέρνηση.

Φιλιππίνες: Εντολή σύλληψης σε όσους δεν φορούν σωστά τη μάσκα τους
Να συλλαμβάνει όσους δεν φορούν σωστά τη μάσκα τους, ακόμη και όσους την έχουν κάτω από τη μύτη ζήτησε από την αστυνομία ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.

Η Σερβία δίνει 25 ευρώ σε κάθε πολίτη της για να εμβολιαστεί
Όλοι οι πολίτες της Σερβίας που έχουν εμβολιαστεί ή θα το πράξουν μέχρι την 31η Μαΐου θα λάβουν οικονομική βοήθεια 3.000 δηναρίων (25 ευρώ), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "αποφασίστηκε να δοθούν οικονομικά κίνητρα και να επιβραβευτούν όσοι εμβολιάζονται παρά να επιβληθούν μέτρα αποκλεισμών και διακρίσεων σε βάρος όσων συμπεριφέρονται ανεύθυνα και αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό".