Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Μόναχο: Ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας το Oktoberfest
Την ακύρωση και του φετινού Oktoberfest, της διάσημης γιορτής της μπίρας, ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, και ο Δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ. Αιτία για την ακύρωση του δεύτερου συνεχούς Oktoberfest είναι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε ευρύ δίκτυο παιδικής πορνογραφίας
Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την εξάρθρωση ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet, το οποίο παρουσιαζόταν ως ένα "από τα μεγαλύτερα στον κόσμο" και είχε περισσότερα από 400.000 μέλη.

Κορωνοπάρτι με χασίς από φοιτητές ιατρικής στην Κολωνία
Παρά τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, δεκάδες απόφοιτοι της Ιατρικής συγκεντρώθηκαν πριν από λίγες μέρες σε προάστιο της Κολωνίας για ένα ξέφρενο πάρτι με ξενύχτι, δυνατή μουσική, ακόμα και…χασίς.

Ολλανδία: Τουλάχιστον μέχρι τις 18 Μαΐου σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα
Η Ολλανδία ανέβαλε μία περαιτέρω χαλάρωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού κατά της COVID-19 μέχρι τουλάχιστον τη 18η Μαΐου, καθώς ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης παραμένει υψηλός, ενώ τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο αριθμό των ασθενών που νοσούν από το νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Αυστρία: Αίρεται από σήμερα στη Βιέννη το «σκληρό lockdown»
Έπειτα από έναν και πλέον μήνα αίρεται από σήμερα, Δευτέρα, στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία, το «σκληρό lockdown» που είχε επιβληθεί από την 1η Απριλίου στα τρία ανατολικά ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας – Βιέννη, Κάτω Αυστρία και Μπούργκενλαντ (στο οποίο τα περιοριστικά μέτρα είχαν αρθεί πριν από δύο εβδομάδες) — και επαναλειτουργούν πλέον το λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, όπως κομμωτήρια, κάτω όμως από μέτρα προστασίας (μάσκα, τεστ).

Ζυρίχη: Νέο πρόγραμμα: ‘’Που να μαζεύεις τα χίλια κομματάκια του κάθε ανθρώπου’’

 

Αγαπητοί μας φίλοι, Χριστός Ανέστη!


Σας ευχόμαστε από καρδιάς το φως της Αναστάσεως να φωτίσει τη ζωή όλων και να μας φέρει πίσω ό,τι χάσαμε μέσα στον επώδυνο καιρό της πανδημίας.
Η Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης επανέρχεται δυναμικά στη ζωή της παροικίας μας, μετά από ένα επιβεβλημένο διάλειμμα λόγω της παγκόσμιας επικαιρότητας. Σας υποδεχόμαστε πλέον ηλεκτρονικά, εφόσον οι διά ζώσης εκδηλώσεις μας έχουν αποκλειστεί προς το παρόν, με μια νέα σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένη στην πραγματικότητα μιας πρωτόγνωρης εποχής.