Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ανακοίνωση Προξενικού Γραφείου Παρισίων

 











Σας γνωρίζουμε ότι τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία εξυπηρέτησης Ελλήνων πολιτών MyConsulLive. Η πλατφόρμα αυτή παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες κατοίκους που διαμένουν στο εξωτερικό να διεκπεραιώνουν διοικητικές πράξεις εξ αποστάσεως, μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης με τον αρμόδιο προξενικό υπάλληλο.

Ο Θεσσαλονικιός που έμαθε στους Νορβηγούς τι εστί γύρος




Η παραγγελία για τρία σάντουιτς -δύο πίτα γύρο χοιρινό κι ένα πίτα γύρο κοτόπουλο- είναι έτοιμη προς παράδοση. Μόνο που το πακέτο δεν το ετοίμασε κάποιο ψητοπωλείο εντός ελληνικών συνόρων αλλά ένα γυράδικο που άνοιξε εδώ και λίγους μήνες στο Μπέργκεν της Νορβηγίας και ο πελάτης δεν είναι Έλληνας αλλά ένας Σκανδιναβός που δοκίμασε γύρο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών στη χώρα μας και πλέον δηλώνει φανατικός «οπαδός» του!

Λουξεμβούργο: Ζητούνται εθελοντές ηλικίας 30-54 για να εμβολιαστούν




Οι πολίτες του Λουξεμβούργου ηλικίας 30 έως 54 ετών θα μπορούν να εγγραφούν την ερχόμενη εβδομάδα σε έναν κατάλογο εθελοντών για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, για να χρησιμοποιηθούν οι δόσεις αυτού του εμβολίου του οποίου οι σπάνιες παρενέργειες έχουν προκαλέσει ανησυχία.

Μαυροβούνιο: Κινδυνεύει με υποθήκευση υποδομών στην Κίνα λόγω ενός αυτοκινητόδρομου !




Ένα φαραωνικό έργο το οποίο οι αρχές του Μαυροβουνίου θεωρούσαν ως την κατασκευή του αιώνα που θα όριζε την πορεία της χώρας προς το μέλλον. Ένας αυτοκινητόδρομος 165 χιλιομέτρων ο οποίος, περνώντας μέσα από δύσβατους ορεινούς όγκους, θα συνέδεε το λιμάνι Μπαρ στην Αδριατική Θάλασσα με το Βελιγράδι, εκσυγχρονίζοντας τις εμπορικές οδούς στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.