Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Γερμανία: Πότε αναμένεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Έτοιμο ήδη πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου θα είναι το γερμανικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα είναι συμβατό και με το πιστοποιητικό που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος που ποινικοποιεί τη φωτογράφιση αστυνομικών
Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την «καθολική ασφάλεια» που ποινικοποιεί την κακόβουλη μετάδοση εικόνων αστυνομικών, έπειτα από το τελικό πράσινο φως που έδωσαν σήμερα οι βουλευτές.

Άνοιγμα της εστίασης τις προσεχείς ημέρες και στην Ουγγαρία
Η Ουγγαρία θα επιτρέψει το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους όταν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού, θα έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ένας στόχος που αναμένεται να επιτευχθεί την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Από 19 Απριλίου θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα οι Σέρβοι
Στις 19 Απριλίου ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους υπηκόους της Σερβίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

Διευκρίνισε ότι η είσοδος των Σέρβων στην Ελλάδα θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους οι Βρετανοί μετα τη λήξη του Lockdown
Τα τρία εθνικά lockdown στη Βρετανία αποτελούν παρελθόν από τη Δευτέρα και οι κάτοικοι το γιορτάζουν.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται έξω από τις παμπ, καθώς και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν καταργηθεί. Εδώ και δύο μέρες επικρατεί το αδιαχώρητο στους δρόμους, μετά την άρση των περιορισμών και την επαναλειτουργία της εστίασης σε υπαίθριους χώρους.

Στη Σερβία αρχίζει η παραγωγή του ρωσικού Sputnik V
Η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του κύριου εμβολίου της κατά της Covid-19 στη Σερβία, την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα παρασκευάσει το Sputnik V μετά τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Απήγαγαν δύο Έλληνες στην Ουκρανία και τους πήραν 600.000 ευρώ !
Το Φεβρουάριο μια εγκληματική ομάδα απήγαγε στην Ουκρανία και κράτησε παράνομα έναν 55χρονο Έλληνα πολίτη και τον 27χρονο ανιψιό του, προκειμένου να αρπάξουν τις περιουσίες τους.

Θεσσαλονικη: ProgHRC: Ένα καινοτόμο ρομπότ-βοηθός για τη βιομηχανία
Ο προγραμματισμός ενός ρομπότ για να εκτελέσει μια σχετικά απλή εργασία στη βιομηχανία, παίρνει αρκετό χρόνο και χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παράγουν μικρές παρτίδες προϊόντων, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το υψηλό κόστος αυτοματοποίησης με ρομπότ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές βαριές εργασίες να εκτελούνται χειρωνακτικά.