Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Βρετανία: Πρόστιμο 5.000 λίρες σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό
Τσουχτερό πρόστιμο 5.000 λιρών για όσους ταξιδέψουν εκτός από την Βρετανία χωρίς σοβαρό λόγο (υγείας, εργασίας, σπουδών κ.α.) έως και τις 30 Ιουνίου προβλέπει κυβερνητικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη και να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη Δευτέρα. Ωστόσο θέμα συζήτησης είχε γίνει και η σύγκρουση Κομισιόν και Βρετανίας

Οι Έλληνες της Αφρικής τιμούν την Επανάσταση με μια τεράστια Σημαία
Με την 25η Μαρτίου να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Νοτίου Αφρικής γιόρτασε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με επετειακές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αποκαλύφθηκε μία τεράστια ελληνική σημαία, η οποία έχει επιφάνεια 1600 τ.μ.


Αίγυπτος: Στα χρώματα της γαλανόλευκης ο ναός του Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας
Στα χρώματα της γαλανόλευκης φωτίζεται αυτές τις ημέρες ο ιστορικός ναός του Ευαγγελισμού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της ομογένειας, με την πρεσβυγενή Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας να συμμετέχει ενεργά στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Κορωνοϊός: Η Pfizer ετοιμάζει χάπι για θεραπεία του ιού

 
Ελπιδοφόρα είναι τα νέα στο κομμάτι των φαρμάκων κατά του κορωνοϊού. Στη δοκιμή ενός νέου αντι-ιικού φαρμάκου ανακοίνωσε ότι προχωρά στις ΗΠΑ η Pfizer, το οποίο λαμβάνεται από το στόμα. Πρόκειται για το φάρμακο PF-07321332, έναν αναστολέα πρωτεάσης, που μπορεί να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς με τα πρώτα σημάδια λοίμωξης Covid-19, οι οποίοι δεν νοσηλεύονται.

Αστυνομικοί στο Βόλο έσωσαν 13χρονη από αυτοκτονία
Αποστόλης Κουσιαλάκης, Αχιλλέας Καραμπουτάκης και Μάρκος Μάκαρης.  Η βράβευσης των τριών αστυνομικών -ηρώων έγινε χθες το μεσημέρι, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, Βασίλη Καραϊσκο, ενώ παρέστη και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, καθώς και οι γονείς της 13χρονης που σώθηκε εξαιτίας τους.