Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Γερμανία: Παράταση του lockdown ως τις 18 Απριλίου
Ομοσπονδία και κρατίδια έπειτα από μία τηλεδιάσκεψη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ως τις 18 Απριλίου παρατείνονται στη Γερμανία τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα είναι κλειστές από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα (1η-5η Απριλίου), απαγορεύεται η λειτουργία των εκκλησιών και οι συναντήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται με το πολύ πέντε άτομα από άλλα νοικοκυριά.

Με τα ελληνικά χρώματα θα ντυθεί και ο Πύργος του Ρήνου στο Ντίσελντορφ
Με τα ελληνικά χρώματα θα ντυθεί και ο Πύργος του Ρήνου στο Ντίσελντορφ την 25η Μαρτίου, ενός εκ των πιο εμβληματικών κτηρίων της γερμανικής πόλης, τιμώντας την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Aegean και Turkish Airlines επαναφέρουν τις πτήσεις από και προς Κωνσταντινούπολη
Μετά η χθεσινή notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με την οποία αίρεται η αναστολή πτήσεων από και προς την Τουρκία, ξεκινά η αεροπορική σύνδεση των δυο χωρών η οποία είχε διακοπεί πριν από ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας.

Σερβία: Γνωστή ηθοποιός καταγγέλλει πρώην υπουργό Πολιτισμού για βιασμό
Η ηθοποιός Ντανιέλα Στάινφιλντ, η οποία ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, κατήγγειλε ότι ο συνάδελφός της και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας Μπράνισλαβ Λέτσιτς ήταν ο δράστης του βιασμού που υπέστη πριν από εννέα χρόνια.

Σαντορίνη: Τεράστια ελληνική σημαία για ρεκόρ Γκίνες
Η μεγαλύτερη σημαία ιστού όλων των εποχών φαίνεται πως δημιουργήθηκε στη Σαντορίνη με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι κατασκευαστές φιλοδοξούν να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες, καθώς το μέγεθός της ανέρχεται σε 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neasantorinis.gr. στόχος είναι η ανάρτηση της σημαίας σε ιστό την 25η Μαρτίου στο νησί, πιθανότατα σε περιοχή της καλντέρας.

in.gr

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού σήμανε συναγερμό στο Βέλγιο
Σε «κόκκινο» συναγερμό λόγω νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα βρίσκεται το Βέλγιο. Το νέο στέλεχος εντοπίστηκε από το πανεπιστήμιο της Λιέγης και προς το παρόν σχετίζεται με το 4% περίπου των λοιμώξεων στη χώρα.

Η Ελβετία ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Η ελβετική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων Swissmedic ενέκρινε το εμβόλιο κατά της Covid-19 της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής αυτής, και είναι το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται από τη χώρα μαζί με τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech και της Moderna.

Μείωση των γεννήσεων την περίοδο της πανδημίας στην Ελλάδα
Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν οδήγησε σε αύξηση των γεννήσεων. Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που προήλθαν από τα ληξιαρχεία της χώρας, οι γεννήσεις κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή εννέα μήνες και πλέον από την έναρξη της πρώτης καραντίνας, μειώθηκαν κατά 6,5% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.