Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Αρχαία νομίσματα της Μακεδονίας βρέθηκαν στη Ρουμανία
Κυνηγός θησαυρών στη Ρουμανία, έφερε στο φως 68 αρχαία ασημένια νομίσματα με την επιγραφή «Μακεδόνων Πρώτης», που χρονολογούνται από την ρωμαϊκή εποχή. Τα νομίσματα βρέθηκαν σε περιοχή του χωριού Daneasa, στη νότια Ρουμανία κοντά στον ποταμό Δούναβη και στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Βερολίνο: Να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό
Να αποφεύγονται τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό ζήτησε εκ νέου η κυβέρνηση, ακόμη και όταν δεν υπάρχει «ταξιδιωτική προειδοποίηση» για μια περιοχή.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Μαγιόρκα αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των «περιοχών κινδύνου» του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», με αποτέλεσμα αυτομάτως να αρθεί και η σχετική ταξιδιωτική οδηγία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία 'Αντεμπαρ τόνισε: «Η απουσία ταξιδιωτικής προειδοποίησης δεν αποτελεί πρόσκληση για ταξίδια. Εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε να αποφεύγονται όλα τα μη αναγκαία ταξίδια».

Καναδάς: Φωταγώγηση μνημείων στα χρώματα της ελληνικής Σημαίας

 

Για να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους έχει προγραμματιστεί η φωταγώγηση στα χρώματα της ελληνικής Σημαίας μιας σειράς εμβληματικών σημείων στο Οντάριο, στις 24 και 25 Μαρτίου 2021.