Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τζόνσον: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα
Κάθετος απέναντι στην πιθανότητα η κυβέρνησή του να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα εμφανίστηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μπορεί να είναι γνωστός ως ένας από τους πλέον φιλέλληνες ηγέτες στον κόσμο, ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως δεν έχει σκοπό να δώσει πίσω στη χώρα μας ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Κύπρος: Στις 16 Μαρτίου ανοίγει με περιορισμούς η εστίαση
Από τις 16 Μαρτίου ανοίγουν εστιατόρια καφέ και μπαρ με τραπεζοκαθίσματα μόνο σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Κατά τις δηλώσεις ο Υπουργός δήλωσε θα λειτουργήσουν με αυστηρό πρωτόκολλο που θα δημοσιευθεί, τηρουμένων των μέτρων απόστασης και των υγειονομικών οδηγιών. Επίσης σημείωσε πως θα παραταθεί η ώρα τερματισμού της κυκλοφορίας από τις 21.00 στις 23.00 ενώ θα παραμείνει η αποστολή sms στο 8998.
https://www.philenews.com/

Γερμανία: Παράταση της τηλεργασίας μέχρι το τέλος Απριλίου
Την παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας έως το τέλος Απριλίου ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Γερμανίας, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργοδότες οφείλουν να διευκολύνουν την εργασία των υπαλλήλων τους από το σπίτι, όπου η φυσική παρουσία δεν είναι απολύτως απαραίτητη.

Δανία, Νορβηγία, Αυστρία διακόπτουν την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca
Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας και της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν προσωρινά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, έπειτα από αναφορές για εμφάνιση θρόμβων σε ορισμένα από τα άτομα που εμβολιάσθηκαν, ενώ παράλληλα η ιταλική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ανακοίνωσε ότι διακόπτει την χορήγηση εμβολίων από την παρτίδα που ήταν σε χρήση στην Αυστρία.

Έβρος: Τούρκοι πυροβόλησαν περιπολικό της Frontex
Ένταση και πάλι στον Έβρο, με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά, την ώρα που περνούσε περίπολος της Frontex…

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Spiegel στην Αθήνα Γιώργο Χρηστίδη, την Κυριακή τα ξημερώματα έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο στον Εβρο, με πυροβολισμούς στον αέρα, από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.