Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Eλβετία: Ψηφίστηκε η απαγόρευση της μπούρκας από τους πολίτες
Ένα 24ωρο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι Ελβετοί τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Ακροδεξιάς για την απαγόρευση της χρήσης καλυμμάτων προσώπου σε δημόσιους χώρους- συμπεριλαμβάνης της μπούρκα ή του νικάμπ, μία απόφαση που ήχησε στη χώρα ως «καμπανάκι» ισλαμοφοβίας.

Διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη για τη βία σε βάρος των γυναικών
Περίπου 1.000 γυναίκες συγκεντρώθηκαν κοντά στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλουν την αδράνεια, όπως λένε, των αρχών, που δεν αποτρέπουν και δεν τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών, σε μια χώρα που οι γυναικοκτονίες έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Ιταλία-Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας
Από την αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 100.103 άνθρωποι. Τα νέα περιστατικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 13.902, με 318 θανάτους.

Πραγματοποιήθηκαν 184.684 διαγνωστικά τεστ, το 7,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, το ποσοστό των θετικών τεστ άγγιξε το 10%.

Γερμανία: Ανέτοιμα τα φαρμακεία για τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ
Τα φαρμακεία δεν είναι ακόμα προετοιμασμένα παντού στην Γερμανία για το δωρεάν γρήγορο διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, τονίζουν οι φαρμακοποιοί. H αντιπολίτευση και το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) επικρίνουν για ανεπαρκή προετοιμασία των δωρεάν γρήγορων διαγνωστικών τεστ τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Εντείνονται οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Αφρική
Οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 εντείνονται στην Αφρική, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα παραδόσεις εμβολίων σε εννέα χώρες σε αυτήν την ήπειρο.

«Περισσότερες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, μέσω του μηχανισμού του ΟΗΕ Covax, παραδόθηκαν σε εννέα αφρικανικές χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζάριτς. Αυτές είναι «Μοζαμβίκη, Τόγκο, Αιθιοπία, Μαλάουι, Λιβερία, Τζιμπουτί, Σάο Τομέ και Πρινσίπε, Ουγκάντα και Μαλί», είπε.

Κατάρ: Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου
Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 12:00 μ.μ. θα τελεσθεί Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαάκ και Γεωργίου (Greek Orthodox Church, Religious Complex).Οι επιθυμούντες να προσέλθουν στην Θεία Λειτουργία ή/και στην Δοξολογία, παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τον κ. Κώστα Τεταγιώτη (τηλ. / WhatsApp : +974 50729444), προκειμένου κρατηθεί θέση, στο πλαίσιο των μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας.Εκ της Πρεσβείας της Ελλάδος