Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Δανία: Τέσσερις μήνες φυλακή γιατί έβηξε πάνω σε αστυνομικό
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας καταδίκασε σήμερα έναν άνδρα σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών επειδή έβηξε πάνω σε δύο αστυνομικούς φωνάζοντας "κορωνοϊός" κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου της κυκλοφορίας τον περσινό Μάρτιο.

Σουηδία: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Μαρτίου
Η σουηδική κυβέρνηση επέκτεινε σήμερα τη σύσταση για τις δημόσιες πισίνες, τους κλειστούς χώρους άθλησης και τα μουσεία προκειμένου να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Μαρτίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 εν μέσω αυξανόμενων φόβων για ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19»
Μία ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εισήγηση, με θέμα «Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19. Επιπτώσεις και Διαχείριση», θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την προσεχή Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η Δρ. Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας, ενώ συντονιστής είναι ο λογοθεραπευτής Λευτέρης Μέλιος, διευθυντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.

Καταζητούμενος παραδόθηκε γιατί δεν άντεχε να μένει με τους δικούς του στο lockdown
Προτίμησε να παραδοθεί γιατί το να μένει τους δικούς του στο lockdown ήταν πιο δύσκολο για εκείνον

Ο λόγος για ένα καταζητούμενο στο Sussex της Αγγλίας παραδόθηκε γιατί καλύτερα στη φυλακή, παρά με τους ανθρώπους που ζούσε, όπως δήλωσε στην αστυνομία.

Διαδικτυακή Ημερίδα του Γραφείου Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ και της Σχολής Σαχέτι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και υπό την αιγίδα της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή Ημερίδα στις 26 Μαρτίου 2021, 18:00 - 21:00 ώρα Ελλάδας,

Καβοντορίτικος - Μπαϊντούσκα Θράκης - Μακεδονικός ΧορόςΚαβoντορίτικος – Ξύλα - Μπάλος

Πρόκειται για ένα νησιώτικο μουσικό πέρασμα από την Εύβοια στη Λέσβο και στις Κυκλάδες, με ένα ποτ-πουρί, σε μέτρο (2/4).

Μπαϊντούσκα Θράκης

Πρόκειται για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς και πλέον δημοφιλείς χορούς της Θράκης με πολύ όμορφη μελωδία. Χορεύεται από άνδρες και γυναίκες, και το μέτρο του τραγουδιού είναι (5/8).

Μακεδονικός Χορός

Είναι παραδοσιακός οργανικός σκοπός της Μακεδονίας με γρήγορη ρυθμική αγωγή και με μέτρο (7/8).

Τα τραγούδια είναι από το Πτυχιακό ρεσιτάλ που πραγματοποίησε ο Αποστόλης Καραδήμας με ειδίκευση στο Σαντούρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Αγγέλης: Βιολί

Κώστας Γκότζιας: Λαούτο

Αποστόλης Καραδήμας: Σαντούρι

Γιώργος Κουβέλας: Τουμπελέκι

Νίκος Κοφίνας: Κιθάρα

Παναγιώτης Μπόρας: Κλαρίνο

Απολαύστε τα στο YouTube

Σύνδεσμος για το video  Καβoντορίτικος – Ξύλα – Μπάλος

https://www.youtube.com/watch?v=W8fLIAc9ZeQ

Σύνδεσμος για το video  Μπαϊντούσκα Θράκης

https://www.youtube.com/watch?v=5vemFbw_nBo

Σύνδεσμος για το video  Μακεδονικός Χορός

https://www.youtube.com/watch?v=NxSs9bIodqA