Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Rafa Nadal στο Australian Open


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Rafa Nadal στο Australian Open, σε ένα ανατρεπτικό ματς αφού πήρε τη ρεβάνς στο 5ο σετ. Το Νο.6 στον κόσμο κατάφερε να κερδίσει τον Ισπανό (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη), παρότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ και μετά από 4 ώρες παιχνδιού, πανηγύρισε μια από τις σημαντικότερες νίκες στην καριέρα του, διεκδικώντας μια θέση στον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της ζωής του.

Απο την Κοζάνη η νέα Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Οι εκλογές για το Διεθνές Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τη Δευτέρα 15/2/2021. Εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος η κα Σάγια Τσαουσίδου, με πολυετή θητεία στα ευρωπαϊκή ειδησεογραφία, η οποία είναι επίσης Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της AEJ.

Η Βρετανία ζητά νεαρούς εθελοντές να μολυνθούν με κορονοϊό
Επιστήμονες θα μολύνουν εθελοντές με τον ιό, για να διαπιστωθεί ποια εμβόλια και θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικά.


Η έρευνα, που έλαβε την απαραίτητη έγκριση, θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Για τον σκοπό αυτό θα στρατολογηθούν 90 άτομα ηλικίας 18-30 ετών.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΣΕΠΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ
Με τις καμπάνες του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου να κτυπούν χαρμόσυνα και τις σημαίες Ελλάδος και Αιγύπτου να διαλαλούν τις πανάρχαιες αδελφικές σχέσεις των δύο κρατών, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός τίμησε σήμερα, Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, τα Σεπτά Ονομαστήρια της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τα οποία εόρτασε με την ομογένεια της Αιγύπτου, και όχι με το Αφρικανικό ποίμνιο όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.