Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανία: Τον Μάρτιο η διάθεση «γρήγορων» τεστ κορωνοϊού κατ' οίκον
Τον Μάρτιο αναμένεται να επιτραπεί η διάθεση «γρήγορων» τεστ για κορωνοϊό τα οποία θα διενεργούνται κατ'οίκον, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων.

Ο εκπρόσωπος, μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, δήλωσε ότι με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία, οι πρώτες έκτακτες άδειες αναμένεται να δοθούν στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα για περίπου 30 σχετικά προϊόντα που υπόσχονται διαδικασίες 15 λεπτών, τις οποίες θα μπορεί να διεκπεραιώσει ο καθένας στο σπίτι του.

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ζυθοποιείο ηλικίας 5000 ετών
Η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αίγυπτο, μέσα από τις προσπάθειες μίας αμερικανο-αιγυπτιακής ομάδας στην αρχαία Άβυδο, κοντά στη σημερινή πόλη Σοχάγκ που βρίσκεται πάνω στον Νείλο στην κεντρική Αίγυπτο, ίσως αλλάξει την παγκόσμια ιστορία της μπύρας!

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Απαραίτητο το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απαραίτητο, τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι χαιρετίζει την σχετική πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γαλλία: Παρενέργειες σε τουλάχιστον 149 περιπτώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) ανέφερε 149 περιπτώσεις από τα 10.000 που εμβολιάσθηκαν από τις 6-10 Φεβρουαρίου, ανέπτυξαν παρενέργειες οι οποίες μοιάζουν με γρίπη μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Οι Έλληνες της Μελβούρνης θρηνούν για το χαμό του 55χρονου Σταύρου Λαζαρίδη
Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην ομογένεια της Μελβούρνης η είδηση του αιφνιδιαστικού θανάτου του γνωστού κτηματομεσίτη Σταύρου Λαζαρίδη.

Με καταγωγή από την Φλώρινα ο Σταύρος Λαζαρίδης ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην ελληνική παροικία.