Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση του lockdown έως τις 7 Μαρτίου στη Γερμανία
Παράταση του αυστηρού lockdown έως τις 7 Μαρτίου αποφάσισαν χθες ομοσπονδιακό κράτος και κρατιδιακές κυβερνήσεις, σε τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε έξι ώρες.

Όπως ανακοίνωσε η Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, για την λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών θα αποφασίσουν τα ίδια τα κρατίδια,

Γερμανία: Πάνω από 10.200 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες
10.237 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Γερμανία μέσα σε 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 2.310.233.


Αυτό δείχνουν σήμερα Πέμπτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα 666 ασθενείς κορνωοϊό υπέκυψαν, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 63.635 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

Χρυσουλάκης: "Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας"
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ-HJ10-“Pericles”- District 25 και ο Πρόεδρός της, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, με θέμα «Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο Πολιτιστικής Διπλωματίας στον 21ο αιώνα».

Κέρκυρα: Παρέλυσε νοσηλεύτρια ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου
Μια νοσηλεύτρια που έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre. Δεν έχει εξακριβωθεί αν συνδέεται με το εμβόλιο.

Εντυπωσιακά τα ανανεωμένα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Κεφαλονιάς
Τρεις μήνες νωρίτερα απ’ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece παραδίδει 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις.

Tο μεγαλύτερο αεροδρόμιο διαχείρισης της Fraport Greece για την αναβάθμιση του οποίου επενδύθηκαν 100 εκατ. ευρώ, είναι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.