Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα,

την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 21:00

ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ διοργανώνει μια επίκαιρη, στοχευμένη και πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνάντηση

Ειδημόνων και Επιστημόνων για την Ελληνική Γλώσσα και τα Γράμματα.

Η διαδικτυακή εκδήλωση προβάλλεται ζωντανά στη σελίδα Facebook και

στο κανάλι YouTube του ΣΠΕΚ. Με το πέρας της εκδήλωσης
το βίντεο θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕ
www.cultural-association.org

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19
Πάνω από εκατό χιλιάδες άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, την ώρα που εντείνεται η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού για τον νέο κορονοϊό.

Τo Προξενείο Ντύσσελντορφ στο «MyConsulLive»
Τo Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ εντάσσεται στη φάση πιλοτικής λειτουργίας του «MyConsulLive», της πλατφόρμας εξυπηρέτησης πολιτών χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στα Τίρανα
Το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημιακού Κολεγίου «ΛΟΓΟΣ», σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Τιράνων και την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα σας προσκαλούν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021, στις 18:00 (ώρα Αλβανίας).

Βρετανία: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τέσσερα τεστ
Νέα πολιτική για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται στη λίστα υψηλού κινδύνου χαράσσει η Βρετανία. Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, όσοι φτάνουν στη Βρετανία θα καλούνται την περίοδο της καραντίνας να κάνουν τέσσερα τεστ για κορωνοϊό.

Δανία: Διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων
Περίπου 600 άνθρωποι βγήκαν χθες Σάββατο το βράδυ στους δρόμους της Κοπεγχάγης για να διαδηλώσουν εναντίον των περιοριστικών μέτρων τα οποία επέβαλε η κυβέρνηση της Δανίας για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ιδίως του μελλοντικού πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα αποτελεί πρακτικά διαβατήριο.

Φάρμακο Ισραηλινών θεράπευσε 29 από τους 30 ασθενείς με κορωνοϊό
Μια νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές της 1ης φάσης και φαίνεται ότι βοήθησε πολλούς από τους ασθενείς που έπασχαν από μέτρια ή σοβαρά συμπτώματα, να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια, δήλωσε χθες το νοσοκομείο.

ΗΠΑ : Προς κατάργηση η θανατική ποινή στην Βιρτζίνια
Η Βιρτζίνια είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη νότια πολιτεία των ΗΠΑ που θα καταργήσει τη θανατική ποινή, μετά την υπερψήφιση την , Παρασκευή, από την πολιτειακής Βουλή για τον τερματισμό του μέτρου αυτού, σε μια σημαντική ένδειξη της εξασθένισης της υποστήριξης για την εσχάτη των ποινών σε ολόκληρη τη χώρα.

Δανία: Ξανάρχισαν οι εργασίες για τον αγωγό Nord Stream 2
Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας ξανάρχισαν το Σάββατο στα χωρικά ύδατα της Δανίας, έπειτα από μια προπαρασκευαστική φάση σχεδόν δύο εβδομάδων, ανακοίνωσε η εταιρία Nord Stream 2.

Με αισθήματα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ομόνοιας αντάμωσαν οι Θεσσαλοί του κόσμου
Τα Μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός» συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» και σε ευχάριστο και συγκινησιακό κλίμα, μακριά από την πατρίδα τους, έκοψαν τη Βασιλόπιτά τους για το 2021.

Η Βρετανία δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού κατά της Covid-19
Για την απόφαση της Βρετανίας να μην καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού μίλησε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας.Η Βρετανία δεν θα καθιερώσει διαβατήρια εμβολιασμού κατά της Covid-19, όμως οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν απόδειξη του εμβολιασμού τους από τον γιατρό τους, αν την χρειάζονται για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος έχει την ευθύνη συντονισμού του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα.

Ελβετία: Αποτελεσματικά τα υπό δοκιμή φάρμακα DARPin απέναντι στον κορωνοϊό

 
Μια νέα κατηγορία φαρμάκων, τα λεγόμενα DARPin, μπορεί μελλοντικά να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά από τα μονοκλωνικά αντισώματα στην εξουδετέρωση του κορωνοϊού, ακόμη και αν αυτός μεταλλάσσεται συνεχώς, όπως ανακοίνωσαν Ελβετοί επιστήμονες.