Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Βρετανία: Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου
Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έλαβαν την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, χαρακτηρίζοντας αυτό το ορόσημο «τεράστιας σημασίας».

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας Βενέτη για το 2021
Δύο νέα concept καταστημάτων, είσοδο στην αγορά των σούπερ μάρκετ και επέκταση του δικτύου ΒΕΝΕΤΗ, προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ για το 2021, μετά από μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία λόγω της πανδημίας.

Στην τιμή των 10 δολαρίων θα πωλείται το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V»
Στην τιμή των περίπου 10 δολαρίων (8,3 ευρώ) θα πωλείται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του νέου κορονοϊού, στις χώρες του εξωτερικού, όπως δήλωσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Έλληνες έκλεψαν 12 εκατ. ευρώ από 50 αμερικανικές τράπεζες
Στην εξάρθρωση κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν κυρίως Έλληνες και το οποίο υπέκλεψε ποσό άνω των 12 εκατ. ευρώ από 50 τράπεζες στις ΗΠΑ, προχώρησε η Europol.

Τρίτη εστία της γρίπης των πτηνών στο Βρανδεμβούργο
Οι αρχές του Βρανδεμβούργου έδωσαν εντολή να σφαγιαστούν περίπου 14.000 γαλοπούλες μετά τον εντοπισμό σε αγρόκτημα μιας τρίτης εστίας της γρίπης των πτηνών τις τελευταίες εβδομάδες στο ανατολικό αυτό κρατίδιο της Γερμανίας.

«Ένας κόσμος Ελλάδα» Σαχέτι: Ένα φημισμένο ελληνικό ημερήσιο σχολείο στη Νότια Αφρική
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή του ΘΕΜΑ FM 104.6 «Ένας κόσμος Ελλάδα» με την Λίτσα Πισκερά, ταξιδεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που εορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου, μας προσκαλεί σε μία γνωριμία με τη Σχολή Σαχέτι.

«Κοπή Βασιλόπιτας 2021 των Θεσσαλών Ευρώπης»
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και οι Σύλλογοι-Μέλη συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και σε συγκινησιακό κλίμα μακριά από την πατρίδα τους, έκοψαν την Βασιλόπιτά τους για το 2021.

Εξ αποστάσεως διδασκαλία στα αμιγή ελληνικά δημοτικά σχολεία και στα ΤΕΓ
Μετά την απόφαση της Γερμανικής Κυβέρνησης που αφορά στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας τα αμιγή Ελληνικά Σχολεία, τα Τ.Ε.Γ. αλλά και τα Νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά από την αρχή του νέου έτους μέχρι τουλάχιστον 14 Φεβρουαρίου.