Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Πολωνία: Σε ισχύ η απαγόρευση των αμβλώσεων
Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απαγορεύει ουσιαστικά τις αμβλώσεις στην χώρα θα τεθεί σε ισχύ αφού η απόφαση θα δημοσιευτεί αργότερα σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Έκκληση για οικονομική βοήθεια από τον Ελλνορθόδοξο ναό στη Μοζαμβίκη
Έκκληση για οικονομική βοήθεια, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές τις οποίες υπέστη από τον προχθεσινό κυκλώνα, ο ιστορικός Ελληνορθόδοξος ναός της Αγίας Τριάδας στην πόλη Μπέϊρα της Μοζαμβίκης, απηύθυνε η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μαρία Τσιχλάκη, μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.

Αγγλία: Κλειστά σχολεία μέχρι τουλάχιστον 8 Μαρτίου
Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων ότι τα σχολεία στην Αγγλία δε θα σταθεί δυνατό να ανοίξουν τελικά στις 22 Φεβρουαρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Ισλανδία: Έκδοση των πρώτων ψηφιακών «πιστοποιητικών» εμβολιασμού
Η Ισλανδία εξέδωσε σήμερα τα πρώτα «πιστοποιητικά» εμβολιασμού, τα οποία έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των προσώπων που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Μόσχα - Ανοιχτά μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα
Η Μόσχα συνέχισε σήμερα την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχει εφαρμόσει εδώ και μήνες για να αναχαιτίσει την διασπορά του νέου κορωνοϊού, στηριζόμενη σε μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων που επετεύχθη παρά την απουσία ενός γενικού λοκντάουν.

Ιστορική, πρώτη εξαγωγή ελληνικού ακτινιδίου στη Νότια Κορέα
Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού ακτινιδίου ήταν η 26η Ιανουαρίου 2021, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξαγωγή φορτίου με τελικό προορισμό την αγορά της Νοτίου Κορέας. Μετά από μια μακρά διαδικασία δημιουργίας τελωνειακών και φυτοϋγειονομικών πρωτοκόλλων μεταξύ Ελλάδας και Ν.Κορέας σε εθνικό επίπεδο, που ξεκίνησε στα τέλη του 2019

Απαιτείται αρνητικό τεστ κορονωιού 24 ωρών για την είσοδο στη Δανία
Σχετικά με την είσοδο στη Δανία από το εξωτερικό

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/coronavirus/
Απαιτείται αρνητικό τεστ κορονωιού 24 ωρών
(εξαιρούνται τα παιδιά ως 12 χρονών)