Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Βρετανία : Αστυνομικοί παραβίασαν το lockdown και πήγαν για… κούρεμα
Μια ομάδα 31 αστυνομικών στο Λονδίνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο 200 λιρών στον καθένα, αφότου παραβίασαν τους αυστηρούς κανονισμούς του lockdown κατά της Covid-19 και πήγαν να κουρευτούν, εν ώρα υπηρεσίας.

Η Γερμανία εξετάζει να διακόψει τις διεθνείς πτήσεις προς το έδαφός της
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εκμηδενίσει σχεδόν την διεθνή αεροπορική κυκλοφορία προς το γερμανικό έδαφος εξαιτίας της πορείας της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Εύζωνοι: Πρόστιμο 5000 ευρώ σε Έλληνα Ομογενή που αρνήθηκε να κάνει το rapid test
Βαρύ ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε έναν 41χρονο ομογενή στο Κιλκίς, ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα μέτρα για και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Πάνω από 100 χιλιάδες οι νεκροί της πανδημίας στη Βρετανία

 
Οι 1.631 θάνατοι λόγω κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεβάζουν τον επίσημο συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας σε 100.162.

Η χώρα γίνεται η πέμπτη μετά από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό που ξεπερνά το τραγικό ορόσημο των 100 χιλιάδων θανάτων.

Παρενέργειες σε 22 άτομα στην Κύπρο από το εμβόλιο
Συνολικά 22 αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών έλαβε κατά τον πρώτο μήνα χορήγησης των αδειοδοτημένων εμβολίων για την COVID-19 (26/12/2020-26/01/2021), ο Τομέας Φαρμακοεπαγρύπνησης και Κλινικών Δοκιμών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Υπουργείο Υγείας.

Επίθεση με μαχαίρι στη Φρανκφούρτη - Αρκετοί τραυματίες
Συναγερμός σήμανε στη Φρανκφούρτη, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα από επίθεση με μαχαίρι.
Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους.