Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Σημαντική ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Άμστερνταμ
Το νεοσύστατο Συμβούλιο της Ελληνικής κοινότητας του Άμστερνταμ και περιχώρων θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας τα νέα από τις προσπάθειες του τους τελευταίους μήνες.
Δυστυχώς η συνεργασία μας με την κυρία Βάσω Μεσσαριτάκη διεκόπη και η σύσταση του συμβουλίου έχει αλλάξει. Το συμβούλιο μετά από παράπονα που δέχτηκε αλλά και από την προσωπική του εμπειρία ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Μεσσαριτάκη. Η κυρία Μεσσαριτάκη αποδέχτηκε στην αρχή να δώσει την παραίτησή της αλλά έπειτα αναίρεσε. Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αναίρεσε την ιδιότητα της τόσο ως προέδρου όσο και ως μέλους του Συμβουλίου.
Σαν Συμβούλιο την ευχαριστούμε θερμά για την συνδρομή της και αναγνωρίζουμε την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στην κοινότητα. Θα θέλαμε και δημόσια να της ζητήσουμε για άλλη μια φορά να παραμείνει κοντά μας σαν εξωτερικός σύμβουλος και σαν εθελόντρια για να συνεχίσει να βοηθά κόσμο στον χρόνο και τις δυνατότητες που κατέχει αυτήν την στιγμή.
Σχετικά με το στάδιο που βρίσκεται η κοινότητα:
Τον τελευταίο καιρό οι προσπάθειες του Συμβουλίου επικεντρώνονται στα εξής:

Ανάρτηση της καινούργιας ιστοσελίδας της κοινότητας.

Με την βοήθεια εθελοντών, το πρώτο μέρος της ηλεκτρονικής μας παρουσίας είναι σχεδόν έτοιμο. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την ημέρα ανάρτησης της ιστοσελίδας. Θα παρακαλούσαμε τα μέλη μας να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα και να ψάξουν τυχόν λάθη ώστε να τα διορθώσουμε.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τρία στάδια. α) Δημιουργία login account για όλα τα μέλη μας, β)Δημιουργία forum που θα φιλοξενεί πληροφορίες που θα μοιράζονται μεταξύ των μελών και γ) Δημιουργία διαδραστικού χάρτη που θα περιλαμβάνει ελληνικές επιχειρήσεις του Άμστερνταμ και περιχώρων.

Το δεύτερο μέρος είναι πιο πολύπλοκο και θα πάρει περισσότερο χρόνο.


Διάσωση της βιβλιοθήκης της Ελληνικής κοινότητας.

Μέχρι το τέλος του χρόνου όλα τα βιβλία και όλα τα εναπομείναντα αντικείμενα της κοινότητας θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποιο προσωρινό χώρο μέχρι η κοινότητα να σταθεί οικονομικά ικανή για να επιστρέψει σε μόνιμο χώρο. Το συμβούλιο βρίσκεται σε επαφή με πιθανούς υποψηφίους και προγραμματίζει τις λεπτομέρειες της μετακίνησης.


Επανασύσταση της ομάδας εθελοντών.

Ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία και η ομάδα εθελοντών αρχίζει δειλά δειλά να ανασυγκροτείται. Στόχος να μπορούμε να διοργανώνουμε event και να γίνει επανεκκίνηση της ομάδας των νεοαφιχθέντων.


Επανέναρξη μαθημάτων ολλανδικών.

Το συμβούλιο αποφάσισε ότι στην νέα ψηφιακή εποχή που οδηγηθήκαμε βίαια λόγω κορονοϊού, τα μαθήματα θα γίνονται online. Η έναρξη των μαθημάτων θα είναι εφικτή όταν το ψηφιακό πλαίσιο που ετοιμάζουμε, το ανθρώπινο δυναμικό και η ζήτηση βρεθούν στο κατάλληλο στάδιο.


Επανέναρξη μαθημάτων χορού.

Εάν και εφόσον τα μέτρα της κυβέρνησης το επιτρέψουν.


Το συμβούλιο ζητά από εσάς την κατανόηση και την βοήθειά σας. Θα προσπαθήσουμε στα χρόνια του κορονοϊού να ενώσουμε τους Έλληνες της Ολλανδίας και ξεκινάμε από την αρχή και με αγάπη.
Όσοι από εσάς έχετε την οικονομική άνεση προσπαθήστε να ανανεώσετε την ετήσια συνδρομή σας για να βοηθήσετε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όσα μέλη νιώθουν ότι δεν πήραν κάτι πίσω από την κοινότητα τόσο καιρό, σας λέμε ότι θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε βασιζόμενοι σε όλα αυτά που πέτυχε το περασμένο συμβούλιο.
Ελάτε να γνωριστούμε! Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με την οποία θα σας καλέσουμε να βρεθούμε, να πιούμε έναν καφέ και ίσως να τσιμπήσουμε κάτι.

Με εκτίμηση, το Συμβούλιο της Κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου