Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανία: Σκότωσε 20χρονο επειδή του ζήτησε να φορέσει τη μάσκα
Συγκεκριμένα, ένας 49χρονος ανεμβολίαστος, ο οποίος μετά τη σύλλήψή του δήλωσε ότι δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, δολοφόνησε το περασμένο Σάββατο έναν 20χρονο φοιτητή που εργαζόταν σε πρατήριο καυσίμων επειδή αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει καθώς δεν φορούσε μάσκα.

Το περιστατικό το οποίο συνέβη στο Ίνταρ-Ομπερστάιν της Ρηνανίας-Παλατινάτου, εκτυλίχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία ως εξής: ο δράστης πήγε σε πρατήριο καυσίμων για να αγοράσει μπύρες από το μάρκετ εκεί, ωστόσο, ο νεαρός υπάλληλος αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δεν φορούσε μάσκα.


Ο δράστης έφυγε εκνευρισμένος και επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα, φορώντας μάσκα, την οποία όμως έβγαλε, όταν έφτασε στο ταμείο, ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του υπαλλήλου. Όταν ο νεαρός του έκανε παρατήρηση, ο δράστης πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 20χρονο, που πέθανε ακαριαία.


Ο 49χρονος παραδόθηκε την επομένη στην αστυνομία, όπου επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού, τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο».

Έρευνα στο σπίτι του δράστη αποκάλυψε το όπλο του εγκλήματος, καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά. Ο 49χρονος προφυλακίστηκε, ενώ συγκινητικές αντιδράσεις εκτυλίσσονται στον τόπο του εγκλήματος, όπου κάτοικοι αφήνουν λουλούδια εις μνήμη του νεκρού 20χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου