Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Γαλλία: Είσοδος με κάρτα υγείας στα εμπορικά κέντρα από τη Δευτέρα
Με κάρτα υγείας θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα οι Γάλλοι πολίτες από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου σε αρκετούς νομού και περιφέρειες της χώρας.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση Μακρόν επέκτεινε τη χρήση του δελτίου υγείας σε επιχειρήσεις άνω των 20.000 m² σε τμήματα με ποσοστό επίπτωσης άνω του 200 ανά 100.000 κατοίκους.

Το μέτρο θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε 129 εμπορικά κέντρα που διανέμονται σε 38 μητροπολιτικά και υπερπόντια διαμερίσματα με υψηλό ποσοστό μετάδοσης του κορωνοϊού. Στο Haute-Garonne, στην Οξιτανία της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου το ποσοστό επίπτωσης την Τετάρτη ήταν 398, αφορούν οκτώ εμπορικά κέντρα και ένα κατάστημα.

Στην περιοχή του Ροδανού και της μητροπολιτικής Λυών, αφορούν δέκα εμπορικά κέντρα και καταστήματα. Ο νομός καθιστά επίσης υποχρεωτική τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους - συμπεριλαμβανομένων των χώρων που υπόκεινται στην κάρτα υγείας - καθώς και σε υπαίθριους χώρους «που δεν επιτρέπουν τη φυσική απόσταση» (αγορές, ουρές, σταθμοί κ.λπ.).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου