Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση ζητούν οι Γερμανοί εργοδότες
«Όσον αφορά στη δημογραφική αλλαγή, δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση γι αυτό και τάσσομαι υπέρ της επιμήκυνσης του εργασιακού βίου. Το να υποσχόμαστε τώρα (προεκλογικά) αυξήσεις, για παράδειγμα στις συντάξεις των μητέρων, είναι ήδη στα όρια της ανευθυνότητας», είπε ο Ράινερ Ντούλγκερ Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων (BDA) σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Neue Osnabruecker Zeitung». Η διεύρυνση της σύνταξης των μητέρων είναι μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις της Χριστιανοικοινωνικής Ένωσης (CSU).

«Η αντίληψη ότι ένα κράτος είναι κοινωνικό μόνο εάν ξοδεύει πολλά χρήματα είναι εσφαλμένη. Κοινωνικό είναι ένα κράτος το οποίο παρακινεί όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν. Αντιθέτως, η ιδεολογία της πολλών παροχών ορισμένων Σοσιαλδημοκρατών είναι αντικοινωνική. Οι αποτυχημένες μεταρρυθμίσεις είναι το πιο αντικοινωνικό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς κατά των επόμενων γενεών. Πρέπει επίσης να συζητήσουμε και για της κατάργηση της πλήρους πρόωρης συνταξιοδότησης», πρόσθεσε ο Ντάλγκερ.
Ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών προειδοποίησε επίσης ότι εάν η πολιτική συνεχίσει να κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη υψηλότερων εισφορών κοινωνικής ασφάλισης τα επόμενα χρόνια. Επομένως, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης και να επανεξετάσουμε το ισχύον σύστημα», πρόσθεσε.

Μόλις πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ένωσης εργοδοτών του κλάδου μετάλλου Στέφαν Βόλφ τάχθηκε σαφώς υπέρ της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες: δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67. Τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να συζητήσουμε για ηλικία συνταξιοδότησης από τα 69 έως 70 έτη», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου