Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Γερμανία: "Επαναπατρίστηκαν" 65.000 κουτιά μπύρας από το Αφγανιστάν
Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι σπεύδουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να διαφύγουν από το Αφγανιστάν, δημοσίευμα της Bild ανέφερε ότι η Γερμανία «εκκένωσε» πρόσφατα χιλιάδες λίτρα μπύρας και κρασιού από τη χώρα!

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται εν μέσω σκληρής κριτικής για την αποτυχία της εκκένωσης του αφγανικού υποστηρικτικού προσωπικού της Γερμανίας, πριν γίνει η επέλαση των Ταλιμπάν στην Καμπούλ και η εγκατάλειψη της χώρας από τον μέχρι τότε πρόεδρο, Άσραφ Γκάνι.

Στο μεταξύ, η κορυφαία σε πωλήσεις γερμανική ταμπλόιτ εφημερίδα Bild επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, σε άρθρο της με τίτλο «Αποχώρηση της Γερμανίας από το Αφγανιστάν: Η μπύρα και το κρασί στάλθηκαν – το τοπικό προσωπικό εξακολουθεί να παραμένει».

Η εφημερίδα κατηγορεί το Βερολίνο για εγκατάλειψη του τοπικού αφγανικού προσωπικού, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του για τη Γερμανία.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την Bild, ο γερμανικός στρατός απέστειλε σχεδόν 65.000 κουτιά μπύρας και 340 μπουκάλια κρασί στη Γερμανία, ενώ ολοκλήρωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων του από το Αφγανιστάν στο τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, εκατοντάδες Αφγανοί και μέλη των οικογενειών τους, που βοήθησαν τις γερμανικές δυνάμεις στην περιοχή, δεν έλαβαν βίζα και δεν έφυγαν άμεσα από τη χώρα εν μέσω της προέλασης των Ταλιμπάν.

«Όσοι εργάστηκαν για πολλά χρόνια για τη Γερμανία και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους, προφανώς, αξίζουν λιγότερο από τα κουτάκια μπύρας για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής, Κριστόφ Χόφμαν, επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ότι δεν έδωσε προτεραιότητα στην εκκένωση Αφγανών που εργάζονταν για γερμανικά υπουργεία και υπηρεσίες για πολλά χρόνια.

«Είναι ντροπή», είπε στη Bild, προσθέτοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «απέτυχε να εκτιμήσει με ακρίβεια την κατάσταση» στο Αφγανιστάν τους τελευταίους δύο μήνες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου