Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Γερμανία: Τουλάχιστον 103 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες
Τουλάχιστον 103 είναι, μέχρι στιγμής, οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν τη δυτική Γερμανία τα τελευταία 24ωρα ενώ τουλάχιστον 1.300 άτομα αγνοούνται στην περιφέρεια Αρβάιλερ που βρίσκεται στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ανάμεσά τους στους νεκρούς συγκαταλέγονται δώδεκα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στην πόλη Σίντσιγκ του κρατιδίου Ρηνανία Παλατινάτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild«, οι άτυχοι ένοικοι του ιδρύματος για ανάπηρους δεν είχαν βοήθεια για να απομακρυνθούν έγκαιρα.

Ο τραγικός απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα δύο κρατίδια: τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και τη Ρηνανία Παλατινάτο είναι:

– Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 43 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τουλάχιστον 60 στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

«Εκφράζονται φόβοι είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι νεκροί», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής έδρας του Κόμπλεντς.

– Η περιφέρεια Aρβάλειρ στο κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο είναι η πλέον πληγείσα περιοχή με 1.300 άτομα να αγνοούνται.

Από την πλευρά της, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προειδοποίησε σήμερα το πρωί για τοπικές καταιγίδες με δυνατή βροχή από 15 έως 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, καθώς και χαλάζι και θυελλώδεις ριπές στο κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο.

Στα νοτιοανατολικά, μπορούν να φτάσουν έως και 40 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.

Αντιθέτως, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αναμένονται λίγες βροχές.

– Τους διασώστες συνδράμει και ο στρατός της χώρας ενώ πάνω από 200 χιλιάδες άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον διαχειριστή δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας «Westnetz».

O οδηγός της Formula 1, Mικ Σουμάχερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους πλημμυροπαθείς έχασαν συγγενείς και φίλους.

«Οι εικόνες από τη Γερμανία με αφήνουν άφωνο. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους πληγέντες από αυτές τις καταιγίδες και να στείλω μια ελπίδα – ειδικά στο δεύτερο σπίτι μου στο Κέρπεν», έγραψε ο γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή ρεκόρ Μάικλ Σουμάχερ στο Instagram.

«Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διασώστες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν άλλους», πρόσθεσε.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου