Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Ζυρίχη: Νέο πρόγραμμα: ‘’Που να μαζεύεις τα χίλια κομματάκια του κάθε ανθρώπου’’

 

Αγαπητοί μας φίλοι, Χριστός Ανέστη!


Σας ευχόμαστε από καρδιάς το φως της Αναστάσεως να φωτίσει τη ζωή όλων και να μας φέρει πίσω ό,τι χάσαμε μέσα στον επώδυνο καιρό της πανδημίας.
Η Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης επανέρχεται δυναμικά στη ζωή της παροικίας μας, μετά από ένα επιβεβλημένο διάλειμμα λόγω της παγκόσμιας επικαιρότητας. Σας υποδεχόμαστε πλέον ηλεκτρονικά, εφόσον οι διά ζώσης εκδηλώσεις μας έχουν αποκλειστεί προς το παρόν, με μια νέα σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένη στην πραγματικότητα μιας πρωτόγνωρης εποχής.

Η ΕΚΖ έχει την τιμή να φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου εκδηλώσεων διακεκριμένες προσωπικότητες, ειδικούς στον τομέα της Υγείας και της Ψυχολογίας, που προτίθενται να μας διαφωτίσουν και να ερμηνεύσουμε μαζί όλες τις πτυχές των ερωτημάτων που έχουν αναδυθεί τον τελευταίο χρόνο. Η διαμόρφωση νέων συνθηκών, ο φόβος για τη ζωή, η επούλωση του τραύματος, η προσαρμογή, οι διαφοροποιημένες ανθρώπινες σχέσεις, η ζωή μέσα στο διαδίκτυο, η απομόνωση στην εργασία, η ανάγκη για συντροφικότητα και κάθε είδους ερωτήματα θα συζητηθούν εις βάθος, σε μια προσπάθεια αποκρυπτογράφησης, πέραν των στενών ορίων μιας τυπικής ομιλίας. Σας περιμένουμε, να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα και να συζητήσουμε για όσα θέματα μας αφορούν και αναζητούμε βαθύτερες αιτίες και λύσεις.

Το πρόγραμμά μας θα εξελιχθεί ως εξής:


Ιατρικό μέρος
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 19:00

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Καθηγητής Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών)

Η ιατρική αντιμετώπιση της πανδημίας & οι προκλήσεις του νέου εμβολίουΣάββατο, 15 Μαΐου 2021, 19:00

Γιώργος Παππάς

Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Covid-19: Πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί; Πώς θα μπορούσε να ελεγχθεί;Σεμινάρια Ψυχολογίας (β' κύκλος)
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 19:00

Δημήτρης Μπέγιογλου Κλινικός Ψυχολόγος

Λάμπρος Γιώτης Ψυχίατρος

Μέρος Α: Κατάθλιψη, οικογενειακή & επικοινωνιακή απορρύθμιση στις μέρες της πανδημίας Συμπτωματολογία & θεραπευτική αντιμετώπισηΚυριακή, 23 Μαΐου 2021, 19:00

Ομάδα Playback Ψ

‘’Παράθυρα’’

Μέρος Β: Δραματοποίηση βιωματικών εμπειριών - Αλληλεπίδραση με το κοινό

(Η εκδήλωση διαρκεί 3 ώρες και περιλαμβάνει θεατρικό μέρος. Η συμμετοχή/άτομο είναι 15 CHF για τα μέλη της ΕΚΖ και 20 CHF για τα μη μέλη της.)

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021, 19:00

Δημήτρης Πανούσης - Βόγγελης

Ιατρός Ψυχοθεραπευτής, Klinik Barmelweid Ελβετίας (Σταθμός ψυχοσωματικών νοσημάτων)

Επιπτώσεις της τηλεργασίας στη ψυχική και σωματική υγεία στην εποχή του SARS-CoV-2Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, 19:00

Κυριάκος Βλασσόπουλος

Ψυχοθεραπευτής - Ομαδικός αναλυτής

‘’Που να μαζεύεις τα χίλια κομματάκια του κάθε ανθρώπου’’ (Γ. Σεφέρης)

Το τραύμα της πανδημίας, ο φόβος και η Τέχνη της επιβίωσης
Παρακαλείσθε όπως δηλώσετε συμμετοχή στο info@kinotita.ch έως και 1 ημέρα πριν την εκάστοτε εκδήλωση, ώστε να λάβετε τον αντίστοιχο σύνδεσμο πρόσβασης στο zoom.


Αφιέρωμα στα παιδιά
Θεατρική παράσταση: «Όταν ξυπνάνε τα πουλιά, η Άνοιξη είναι κοντά.»

Κυριακή 9 Μαΐου 2021, 17:00

Μια χαρούμενη παιδική παράσταση, ειδικά φτιαγμένη για την Άνοιξη, το Πάσχα, την Πρωτομαγιά και όλη την τελευταία περίοδο του σχολικού έτους, η οποία μέσα από τον αλληγορικό μύθο του αηδονιού, συστήνει με θεατρικό τρόπο στα παιδιά τον κόσμο των πουλιών και μιλά παράλληλα για την αξία της διαφορετικότητας και το σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας.Η νέα παράσταση του Θεάτρου Τόπος Αλλού κάνει πρεμιέρα για την ΕΚΖ και θα παρουσιαστεί στα Ελληνικά με εξαιρετικής ποιότητας ζωντανή μετάδοση. Τα παιδιά καλούνται να πάρουν μέρος στη δράση με το λόγο και την κίνησή τους και στο τέλος του έργου θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ηθοποιούς.Για την έγκαιρη εξασφάλιση των θέσεων, παρακαλείσθε όπως δηλώσετε συμμετοχή στο info@kinotita.ch έως τις 8 Μαΐου 2021 και θα λάβετε τον αποκλειστικό σύνδεσμο πρόσβασης στην παράσταση. Συμμετοχή/άτομο: 10 CHF (παιδιά μελών ΕΚΖ), 15 CHF (παιδιά μη μελών ΕΚΖ)Καλή αντάμωση!

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Ζυρίχης


Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης

Griechische Gemeinde Zürich

Postfach 157

8042 Zürich

http://www.kinotita.ch

https://www.facebook.com/pages/Griechische-Gemeinde-Z%C3%BCrich/940537689307496?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου