Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Στα ισχυρότερα διαβατήρια του Κόσμου το Ελληνικό
Την παγκόσμια λίστα με τις χώρες που έχουν τα πιο ισχυρά και τα χειρότερα διαβατήρια για το 2021 παρουσιάζει το Henley Passaport Index, όπως μεταδίδει το cnn..

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στη λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια καθώς προσφέρει πρόσβαση σε 186 προορισμούς . Στην ίδια θέση της λίστας βρίσκεται και η Νορβηγία, η Μάλτα και η Τσεχία. Ωστόσο στην κορυφή της λίστας αυτής βρίσκεται και η Ιαπωνία, καθώς προσφέρει πρόσβαση χωρίς βίζα ή με έκδοση βίζας σε 193 προορισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη καθώς οι κάτοχοι του διαβατηρίου της μπορούν να επισκεφτούν 192 προορισμούς . Και την τριάδα την συμπληρώνουν η Νότια Κορέα και Γερμανία ( 191 προορισμοί).

Ακολουθεί η λίστα με:
-Τα 10 πιο ισχυρά διαβατήρια
1.Ιαπωνία (193 προορισμοί )
2.Σιγκαπούρη (192 προορισμοί )
3.Γερμανία, Νότια Κορέα (191 προορισμοί)
4.Ιταλία, Φινλανδία, Ισπανία, Λουξεμβούργο (190 προορισμοί )
5.Δανία, Αυστρία (189 προορισμοί )
6.Γαλλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ιρλανδία, Ολλανδία (188 προορισμοί)
7.ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Βέλγιο, Νέα Ζηλανδία (187 προορισμοί)
8.Ελλάδα, Νορβηγία, Μάλτα, Δημοκρατία της Τσεχίας (186 προορισμοί )
9.Καναδάς, Αυστραλία (185 προορισμοί )
10.Σλοβακία, Λιθουανία, Πολωνία, Ουγγαρία (183 προορισμοί)

-Τα χειρότερα διαβατήρια
1.Βόρεια Κορέα (39 προορισμοί)
2.Νεπάλ (38 προορισμοί)
3.Παλαιστινιακά Εδάφη (37 προορισμοί)
4.Σομαλία (34 προορισμοί)
5.Υεμένη (33 προορισμοί )
6.Πακιστάν (32 προορισμοί)
7.Συρία (29 προορισμοί)
8.Ιράκ (28 προορισμοί )
9.Αφγανιστάν (26 προορισμοί)

Τι λέει η Henley & Partners
"Με τους εκτεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο, οποιοδήποτε επίπεδο διεθνούς ταξιδιωτικής ελευθερίας παραμένει θεωρητικό", υποστηρίζει η βρετανική εταιρεία Henley & Partners
Και συνεχίζει λέγοντας ότι, είναι κάπως ειρωνικό η Ιαπωνία να κατατάσσεται πρώτη στη λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια καθώς πρόσφατα πήρε τη δύσκολη απόφαση να απαγορεύσει τους θεατές του εξωτερικού να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 που θα αρχίσουν τον Ιούλιο.
Οι κάτοχοι των ιαπωνικών διαβατηρίων έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα ή με βίζα σε περισσότερους από 167 προορισμούς από τους πολίτες του Αφγανιστάν που βρίσκονται στην τελευταία θέση της λίστας καθώς μπορούν να επισκεφθούν μόνο 26 μέρη χωρίς να χρειάζονται βίζα από πριν . Αυτό είναι το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των χωρών από τότε που ξεκίνησε να καταρτίζεται αυτή λίστα , λέει η Henley & Partners.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου