Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Λουξεμβούργο: Ζητούνται εθελοντές ηλικίας 30-54 για να εμβολιαστούν
Οι πολίτες του Λουξεμβούργου ηλικίας 30 έως 54 ετών θα μπορούν να εγγραφούν την ερχόμενη εβδομάδα σε έναν κατάλογο εθελοντών για να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, για να χρησιμοποιηθούν οι δόσεις αυτού του εμβολίου του οποίου οι σπάνιες παρενέργειες έχουν προκαλέσει ανησυχία.
Το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι τώρα ανοιχτό για τους κατοίκους του Μεγάλου Δουκάτου, ηλικίας 55 έως 64 ετών, με προτεραιότητα να δίνεται στα εμβόλια με τεχνολογία mRNA, των Pfizer-BioNTech και της Moderna. Αλλά «θα ήταν ανεύθυνο να μπουν στην άκρη τα εμβόλια», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ξαβιέ Μπετέλ σε συνέντευξη Τύπου. «Ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή, αλλά θα εγγραφώ για να δείξω ότι το εμβόλιο δίνει περισσότερα από τον κίνδυνο και τον φόβο», δήλωσε ο 48χρονος φιλελεύθερος ηγέτης.Η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου θέλει «να δώσει στους νέους, οι οποίοι επίσης πλήττονται όλο και περισσότερο από τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και επίσης να διασφαλίσει ότι κανένα εμβόλιο δεν θα πεταχτεί», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Λουξεμβούργο: Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σε σχέση με τον ύποπτο θάνατο ενός 74χρονου ατόμου μετά τον εμβολιασμό

Το ποσοστό συμμετοχής στην εκστρατεία εμβολιασμού στο Λουξεμβούργο είναι 72%. 40.352 άνθρωποι έλαβαν τις δύο δόσεις εμβολίου, δηλαδή το 8% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 18 ετών.
Η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca έχει περιοριστεί στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των πολύ σπάνιων περιπτώσεων θρομβώσεων που μπορεί να προκαλεί. Η Δανία δεν το χρησιμοποιεί πλέον.
Την Τετάρτη, η εισαγγελία του Λουξεμβούργου ξεκίνησε έρευνα σε σχέση με τον ύποπτο θάνατο ενός 74χρονου ατόμου που είχε εμβολιαστεί δύο εβδομάδες νωρίτερα με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ανακριτής διέταξε να γίνει νεκροψία για να καθοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου