Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κύπρος: Απόλυση εκπαιδευτικού λόγω άρνησης σε rapid test
Τη διακοπή σύμβασης εκπαιδευτικού ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει σε rapid test σχολίασε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου. Όπως ανέφερε ο κ. Πολυβίου στο ΚΥΠΕ, από τη στιγμή που το διάταγμα υπέχει θέση κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις αυτές αφού είναι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων».

«Από ό,τι έχω πληροφορηθεί στο συγκεκριμένο συνάδελφο έδωσαν κάποιες μέρες προθεσμία για να κάνει το τεστ και αρνήθηκε και επειδή ήταν συμβασιούχος εκεί υπάρχει ο εύκολος τρόπος διακοπής του συμβολαίου του. Πιστεύω όμως ότι είναι ένα μέτρο πολύ ακραίο. Θα μπορούσε κάλλιστα και με τους συναδέλφους, όσοι υπάρχουν, που είναι ευτυχώς πολύ λίγοι, να δοθεί άδεια άνευ απολαβών σε αυτούς τους συναδέλφους, να καθίσουν στο σπίτι τους και όταν τα πράγματα βελτιωθούν να επιστρέψουν στο σχολείο. Δεν ξέρω τώρα η νομοθεσία με τους συμβασιούχους αν δεν επιτρέπει αυτό το πράγμα, δηλαδή άδεια άνευ απολαβών», πρόσθεσε.

Στο συγκεκριμένο συνάδελφο, συνέχισε ο κ. Πολυβίου, «αντιλαμβάνομαι διακόπηκε το συμβόλαιο του, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να ξανά επιστρέψει στο σχολείο με νέα σύμβαση όταν τα πράγματα ξεκαθαρίσουν».

«Και φυσικά, εμείς σεβόμαστε και την άρνηση τους και την απόφαση τους και θα κρίνει όπως λένε και οι ίδιοι το δικαστήριο αφού έχουν προσφύγει στο δικαστήριο», κατέληξε.

kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου