Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Covid-19: Με αντισώματα το 29% των κατοίκων του Λονδίνου
Το ένα τρίτο σχεδόν των Λονδρέζων υπολογίζεται ότι έχει αναπτύξει αντισώματα στον κορωνοϊό, εξέλιξη που υπογραμμίζει την ταχεία εξάπλωση του νέου στελέχους του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα.

Εκτιμάται ότι περισσότερο από το 29% του πληθυσμού στην πρωτεύουσα έχουν αντισώματα, ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο σε οποιασδήποτε άλλη περιοχή στη Βρετανία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών.

Τα ευρήματα καλύπτουν την περίοδο 28 ημερών η οποία ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο η αντίστοιχη μέτρηση είχε καταλήξει πως ένα στα πέντε άτομα στην πόλη είχαν έρθει σε επαφή με τον ιό.

Η Βρετανία κατέγραφε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από κορωνοϊό, ωστόσο, τώρα «τρέχει» γρήγορα μ την εκστρατεία εμβολιασμού. Πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι στιγμής.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν εκφράσεις τις ανησυχίες τους τις τελευταίες μέρες καθώς στη χώρα εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής της Βραζιλία. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το στέλεχος της Βραζιλίας ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτικό στα εμβόλια.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου