Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού σήμανε συναγερμό στο Βέλγιο
Σε «κόκκινο» συναγερμό λόγω νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα βρίσκεται το Βέλγιο. Το νέο στέλεχος εντοπίστηκε από το πανεπιστήμιο της Λιέγης και προς το παρόν σχετίζεται με το 4% περίπου των λοιμώξεων στη χώρα.

Το στέλεχος B.1.214 ή «Spike Insertion» ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και η εξάπλωσή του παρακολουθείται στενά από ερευνητές από το ULiège και το KU Leuven, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.


«Προς το παρόν, έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα με αυτήν την παραλλαγή και χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία για να μάθουμε τις επιδράσεις του ιού. Μπορούμε όμως να δούμε ότι αυξάνεται σταδιακά στο Βέλγιο, ιδίως στις Βρυξέλλες, στη Φλαμανδική Μπραμπάντ και στο Ενo», δήλωσε ο Βίνσεντ Μπουρς, καθηγητής ανθρώπινης γενετικής και επικεφαλής του εργαστηρίου ανάλυσης και αλληλουχίας Sars-Cov-2 στο πανεπιστήμιο της Λιέγης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσέθεσε ότι αυτή η παραλλαγή τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων επειδή είχε μια «μετάλλαξη που σχεδόν ποτέ δεν είχε παρατηρηθεί πριν».
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου