Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ελληνική εταιρεία πουλούσε "νοθευμένη" Φέτα σε Σούπερ Μάρκετ της Γερμανίας ;
Θεωρείται από τις πλέον αναπτυσσόμενες γαλακτοβιομηχανίες της Eλλάδας και από τους βασικούς παραγωγούς εξαιρετικής ποιότητας Φέτας ΠΟΠ. Τώρα ελέγχεται για νοθεία έπειτα από την ανακάλυψη νοθευμένων προϊόντων σε ποσοστό ως και 80% σε ράφια σούπερ μάρκετ της Γερμανίας. Δηλαδή να πωλούσε λευκό τυρί με τη σήμανση Φέτας ΠΟΠ.

Σύμφωνα με την σελίδα newmoney.grη γαλακτοβιομηχανία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων και καταγγελία προς τα αρμόδια ελληνικά θεσμικά όργανα, το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και την Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας προήλθε από μία ελληνικών συμφερόντων εμπορική επιχείρηση με έδρα το Αμβούργο με το όνομα Trienon, η οποία ξεκίνησε έρευνα διαπιστώνοντας αθέμιτο ανταγωνισμό στο ράφι γερμανικών σούπερ μάρκετ όπου διατίθεντο προϊόντα που παρήγαγε η εν λόγω εταιρεία με τιμή 1,39 ευρώ τα 200 γρ Μία τιμή υπερβολικά χαμηλή για φέτα. Έτσι η εταιρεία πήρε απ’ τα ράφια των σούπερ μάρκετ τυχαία σφραγισμένα δείγματα στην αρχική συσκευασία και τα έστειλε για εξέταση σε δύο διαφορετικά διαπιστευμένα και εξειδικευμένα εργαστήρια.Τα αποτελέσματα έδειξαν ξεκάθαρα νοθεία μιας και στα δείγματα ανιχνεύθηκε προσθήκη αγελαδινού γάλακτος σε ποσοστό από 50% έως 80% αντί των προαπαιτούμενων προδιαγραφών (70% πρόβειο γάλα και 30% κατσικίσιο γάλα)!

χθες το βράδυ ήρθε και επισήμως η δημόσια αντίδραση από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ) έπειτα από συνεδρίαση του ΔΣ. Επαναλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έλαβε ανακοίνωσε ότι συγκροτεί τριμελής επιτροπή για την διεξοδική διερεύνηση του συμβάντος. Παράλληλα ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της καταγγελλόμενης εταιρείας από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, αφού πρώτα το ΔΣ άκουσε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας για το ζήτημα.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου