Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κύπρος: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης & 200 Χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία
Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ και η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00, διοργανώνουν Βραδιά Ποίησης για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3), την επίσημη Έλευση της Άνοιξης (Εαρινή Ισημερία 21/3) και την Ελευθερία - με την ευκαιρία της Εθνικής μας Επετείου, 25ης Μαρτίου, και των 200 χρόνων από την Παλιγγενεσία του 1821. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο συλλόγων ΣΠΕΚ και ΕΛΚ.
Εικοσιπέντε (25) εκλεκτά Μέλη και Φίλοι των δύο αδελφοποιημένων Συλλόγων συμμετέχουν με απαγγελία ποιημάτων ειδικά επιλεγμένων για την εκδήλωση. Στο τέλος θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη συζήτηση με θέμα «Το μήνυμα της ελευθερίας μέσα από την ποίηση». Μεταξύ των απαγγελιών θα προβληθούν ειδικά μουσικοποιητικά βίντεο - αφιερώματα.
Η εκδήλωση προβάλλεται ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και το Κανάλι YouTube του ΣΠΕΚ και η μέγιστη διάρκεια της υπολογίζεται στα 80 λεπτά. Καλώς να ορίσετε συμμετέχοντας με σχόλιά σας / μηνύματα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολουθείτε ζωντανά από τα παρακάτω μέσα:
-Κανάλι YouTube Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου: https://www.youtube.com/channel/UCRcoaFKTa8w03Rwo8CDsIoA...
-Σελίδα Facebook Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου:

https://www.facebook.com/helleniccypriotculturalassociation
Μαγνητοσκοπημένο και μονταρισμένο βίντεο της εκδήλωσης θα δημοσιευτεί έπειτα στον διεθνούς φήμης διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.orgόπου και θα παραμείνει προς θέαση και χρήση.
Συμμετέχουν οι κάτωθι συγγραφείς - ποιητές με σειρά εμφάνισης:
1. Κυριάκος Στυλιανού

2. Κυριάκος Χαραλαμπίδης

3. Χρίστος Χατζήπαπας

4. Κώστας Κατσώνης

5. Κώστας Βασιλείου

6. Χρίστος Αργυρού

7. Νεόφυτος Παπαλαζάρου

8. Αλεξάνδρα Γαλανού

9. Γιώργος Πετούσης

10. Τάσος Αριστοτέλους

11. Βασίλκα Χατζήπαπα

12. Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου

13. Εύα Νεοκλέους

14. Τίτος Χριστοφίδης

15. Αλάσιος-Ανδρέας Χρυσάνθου

16. Ιφιγένεια Μετόχη

17. Κυριακή Δράκου

18. Μαρία Χρυσοστόμου Βασιλείου

19. Ιάσων Σταυράκης

20. Λένια Τακούσιη

21. Κατερίνα Κωνσταντίνου-Μάτσιου

22. Αντώνης Πιλλάς

23. Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης

24. Ρούλα Ιωαννίδου-Σταύρου

25. Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά
Οικοδέσποινα της εκδήλωσης είναι η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου / ΣΠΕΚ, κα Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, η οποία έχει αναλάβει την επιμέλεια, την παρουσίαση και το συντονισμό της ποιητικής βραδιάς. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου / ΕΛΚ και Αντιπρόεδρος του ΣΠΕΚ, Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου