Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

"Σε 1.000 χρόνια η Γροιλανδία θα εξαφανιστεί εντελώς"
Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει θραύσματα πάγου που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου από μια προηγούμενη μυστική βάση των ΗΠΑ. Παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για το πάγο της Γροιλανδίας και ιδιαίτερα για την τήξη του. η εξήγηση.
Η συνολική έκταση της Γροιλανδίας είναι 2.166.086 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για δεκαετίες που ξεχάστηκαν, οι νιφάδες χιονιού που ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, κάτω από μια προηγούμενη μυστική βάση των ΗΠΑ, παρέχουν σημαντικές πληροφορίες Σχετικά με την ιστορία της Γροιλανδίας.

Η ανάλυσή τους δείχνει ότι αυτό το καπάκι πάγου μπορεί να έχει ήδη εξαφανιστεί μία φορά τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια. Θα επαναληφθεί η ιστορία; Ίσως, λόγω των διαταραχών του κλίματος και ιδιαίτερα της υπερθέρμανσης της Γης …

Ένας θησαυρός κάτω από το χιόνι

Η ανάλυση δειγμάτων που ελήφθησαν κάτω από τον πάγο της Γροιλανδίας σε βάθος περίπου 1.500 μέτρων αποκάλυψε έναν πραγματικό θησαυρό ηλικίας αρκετών εκατομμυρίων ετών. Αμερικανοί, Δανοί, Βέλγοι και Γάλλοι ερευνητές βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της ανακάλυψης.

Περιλαμβάνουν τον Pierre-Henri Blard από το Nancy Petrographic and Geochemical Research Center. Δείτε τι βρήκαν: «Τα φυτά που μεγαλώνουν στον κήπο σας διατηρούνται με τον ίδιο τρόπο. ” και συνεχίστε: “Σήμερα η Γροιλανδία είναι μια λευκή έρημος, αλλά στο παρελθόν έμοιαζε με τη βόρεια Σιβηρία ή τον βόρειο Καναδά, με τυπικά τοπία τούνδρα, θάμνους και βρύα και ίσως ένα μέρος από δέντρα, ένα τοπίο τύπου Τάιγκα.”

Ξεχάσατε εδώ και δεκαετίες, και πρόσφατα ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης της Δανίας, αυτοί οι πυρήνες πάγου δείχνουν ότι “Σχεδόν όλη η Γροιλανδία αποπαγώθηκε πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια και το πάγο έλιωσε μερικώς πριν από 400.000 χρόνια.”

Εκτός από την ύπαρξη ενός αρχαίου βόρειου δάσους, αυτά τα δείγματα αποκαλύπτουν νέες πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα της Γροιλανδίας και τη συμπεριφορά της απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

«Πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια, η Γροιλανδία δεν ήταν. Εμφανίστηκε αργότερα. Μειώνουμε μια πιθανή διάβρωση σε 400.000 χρόνια σε σύγκριση με τις προ-βιομηχανικές θερμοκρασίες, οι οποίες είναι δύο βαθμούς θερμότερες. Οι γεωλόγοι επισημαίνουν. Κατά τη διάρκεια του καυτού επεισοδίου, 130.000 χρόνια πριν, η Γροιλανδία ήταν ακόμα εκεί, δεν έλιωσε. Αυτό το επεισόδιο ήταν 1,5 ° C πιο ζεστό από τις προ-βιομηχανικές θερμοκρασίες. “

Συγκριτικά, σήμερα, βρισκόμαστε στους + 1 ° C σε σύγκριση με την προ-βιομηχανική περίοδο. Με άλλα λόγια, η Γροιλανδία έχει αρχίσει να λιώνει. Τώρα το ερώτημα είναι, πόσο καιρό θα διαρκέσει;Θα εξαφανιστεί η Γροιλανδία;

” Ναί. “ Ο γεωλόγος είναι ξεκάθαρος. Πότε? “Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα τήξης του. Αυτή η ταχύτητα είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Η Γροιλανδία είναι τόσο μεγάλη που θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθεί εντελώς. Ωστόσο, η τήξη έχει αρχίσει. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι σε 1.000 χρόνια η Γροιλανδία θα εξαφανιστεί εντελώς. “

Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι δύσκολο να πιστέψουμε. “Η μελέτη μας επιβεβαιώνει τη σημασία της διατήρησης του στόχου της θέρμανσης στους 1,5 ° C”Η Νάνσι επιμένει στον ερευνητή.


«Η Γροιλανδία σήμερα καλύπτεται από ένα χιόνι με πάχος άνω του ενός χιλιομέτρου. Εάν λιώσει, η στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί έξι έως επτά μέτρα, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπους σε όλες τις παράκτιες περιοχές του κόσμου. “


“Χωρίς την παρουσία ανθρώπων, η Γροιλανδία δεν θα λιώσει, Μέχρι το τέλος του αιώνα, η στάθμη της θάλασσας θα είχε αυξηθεί τουλάχιστον κατά δύο πόδια ή περισσότερο. Αυτό σαφώς θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο. “

Εάν πράγματι η ανθρώπινη παρουσία βρίσκεται στον πυρήνα της τήξης της Γροιλανδίας, πόσο καιρό θα διαρκέσει; “Η αντίληψη της κίνησης είναι θεμελιώδης, Ο Pierre-Henri Blard εξηγεί. Εάν είναι μετρητής σε 50 χρόνια, δεν είναι το ίδιο με ένα μετρητή σε 200 χρόνια! “

Στην πραγματικότητα, δίνει στις πιο εκτεθειμένες πόλεις περισσότερο χρόνο να μετακινηθούν. Θεωρούμε ιδιαίτερα μέρος της Νέας Υόρκης, της Σαγκάης, της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Μπαγκλαντές. Η Γαλλία δεν θα γλιτώσει με τους Charent και Oleron Basins στην πρώτη γραμμή. Επιπλέον, πρέπει να μάθετε περισσότερα για αυτό.

“Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έχει ξεκινήσει”

Λύση ? «Παρόλο που περιορίζουμε τη θέρμανση, τα επίπεδα της θάλασσας έχουν αρχίσει να αυξάνονται. ” Η ολική τήξη της Ανταρκτικής θα αυξήσει τη στάθμη της θάλασσας κατά 60 μέτρα σε πλανητική κλίμακα.

Επομένως, η δράση τώρα έχει τη σημασία του ελέγχου αυτής της ανάπτυξης με την πάροδο του χρόνου. Αν η ανάπτυξη είναι αργή, έχουμε χρόνο να προσαρμοστούμε. “ Προσαρμογή σημαίνει μετατόπιση του πληθυσμού, χωρίς αμφιβολία η κατασκευή ποδηλάτων για την προστασία των ακτών, αλλά χωρίς να είναι σε θέση “Ακραία γεγονότα.” ”

Οι ειδικοί δεν λένε ομόφωνα «Πρέπει να εργαστούμε γρήγορα. ” Απομένει να αντιμετωπιστεί το ακανθώδες ερώτημα εάν οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ορυκτής ενέργειας (άνθρακας, πετρέλαιο και φυσικό αέριο), το οποίο εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου και προκαλεί υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τι είναι το χιόνι;

Είναι ένας πολύ μεγάλος παγετώνας γλυκού νερού. Το πάγο καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τη Γροιλανδία (περίπου 80%) και την Ανταρκτική ήπειρο (πάχους έως 3000 μέτρα).

Αυτά τα καπάκια σχηματίζονται από πολύ μεγάλες αποθέσεις πάγου και μοιάζουν με τεράστιους παγετώνες άνισου πάγου.

Ως εκ τούτου, το καπάκι είναι πολύ διαφορετικό από το πακέτο πάγου που είναι ένα στρώμα πάγου στην επιφάνεια της θάλασσας (το οποίο έχει πάχος λίγων μέτρων) με την απόθεση αλμυρού νερού.
West-France
https://www.megaraonair.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου