Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Βρετανία: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε τέσσερα τεστ
Νέα πολιτική για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες οι οποίες δεν βρίσκονται στη λίστα υψηλού κινδύνου χαράσσει η Βρετανία. Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, όσοι φτάνουν στη Βρετανία θα καλούνται την περίοδο της καραντίνας να κάνουν τέσσερα τεστ για κορωνοϊό.Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από 33 χώρες, οι οποίες εντάσσονται στην «κόκκινη λίστα», θα πρέπει να απομονώνονται για δέκα ημέρες, από τις 15 Φεβρουαρίου, σε ξενοδοχείο.
Όσοι βρίσκονται εκτός της λίστας αυτής καλούνται για δέκα ημέρες να προβούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, ενώ είναι υποχρεωτική και η διενέργεια τεσσάρων τεστ. Τα τεστ πληρώνονται από τους ίδιους τους αφιχθέντες στη χώρα, ενώ κανείς θα επιτρέπεται να βγει μόνο έαν το τέταρτο βγει θετικό.


Εάν δεν γίνουν τα τεστ, τότε προβλέπεται επιβολή προστίμου Το σχέδιο για τα τέσσερα υποχρεωτικά τεστ θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας. Το πρώτο τεστ θα διενεργείται 72 ώρες πριν από την πτήση. Το τέταρτο τεστ θα γίνεται, δε, κατά την όγδοη ημέρα και εάν βγει αρνητικό, τότε θα επιτρέπεται η μετακίνηση.
pagenews
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου