Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Γερμανία: Σκέψεις για αυστηροτερους ελέγχους στα σύνορα με Γαλλία και Λουξεμβούργο
Λόγω της εξάπλωσης των πιο επικίνδυνων παραλλαγών του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς δεν απέκλεισε και πάλι τους αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο.


«Ανάλογα με το πώς εξαπλώνονται αυτές οι παραλλαγές του ιού στους γείτονές μας, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυστηρότερους ελέγχους σε άτομα που περνούν τα σύνορα με τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο», δήλωσε σήμερα ο Χανς στο τοπικό κοινοβούλιο του κρατιδίου του.

«Θα κάνουμε όμως ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποφύγουμε συνοριακούς ελέγχους όπως την άνοιξη του 2020. Εαν εντούτοις χρειαστεί να λάβουμε μέτρα, αυτό θα το πράξουμε σε συνεννόηση με τους γείτονές μας. Εάν είναι απαραίτητο, θα υπάρξουν έλεγχοι και διαγνωστικά τεστ, τα οποία θα κάνουμε επίσης μαζί με τους γείτονές μας», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Ταυτόχρονα, ο Χανς διαβεβαίωσε πως «οι μετακινούμενοι εργαζόμενοι στις δυο πλευρές των συνόρων μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους ανεξάρτητα από τους αυστηρότερους ελέγχους. Σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργήσουμε νέες δυσκολίες στους διασυνοριακά μετακινούμενους εργαζόμενους».

Την περασμένη εβδομάδα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαρακτήρισε την Τσεχία, τη Σλοβακία και το αυστριακό κρατίδιο του Τιρόλου ως «περιοχές παραλλαγής του κορονοϊού». Στη Βαυαρία και τη Σαξονία ισχύουν αυστηροί περιορισμοί εισόδου στα σύνορα από την Κυριακή. Εξαιρούνται οι διασυνοριακά μετακινούμενοι εργαζόμενοι ή οι απασχολούμενοι τον τομέα της ιατρικής ή της περίθαλψης.

Πηγή: AFP, Die Zeit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου