Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ο Νέος Γενικός Πρόξενος Στουτγάρδης υπόσχεται καλύτερη εξυπηρέτηση των Ομογενών
Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης (ΕΚΣ) επισκέφτηκε την Τετάρτη, 17.02.2021, το νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, κύριο Συμεών Λιναρδάκη.
Η υποδοχή κατ' αρχήν απο τη γραμματεία ήταν ευγενικότατη και εγκάρδια. Ο κύριος Γενικός μας συνάντησε στο νέο ανακαινοσμένο και λιτό του γραφείο, τηρώντας όλοι αυστηρά τα μέτρα προστασίας λόγω κορωναϊού.
Μετά από τη σύσταση των παρευρισκόμενων μελών του ΔΣ ενημερώσαμε τον κ. Γενικό ως προς τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της ΕΚΣ. Κατόπιν του μεταφέραμε παράπονα του Ελληνισμού, όπως το θέμα με τη δυσχέρεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, λειτουργία του ασανσέρ κ.τ.λ., τα οποία άκουγε με μεγάλη προσοχή και πραγματικό ενδιαφέρον και μας ενημέρωσε για τις στρατηγικές του για να εξαληφθούν τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό. Μας ενημέρωσε ότι τα μέιλ πλέον απαντώνται, αν όχι την ίδια ημέρα, σίγουρα την επομένη. Ως προς την τηλεφωνική επικοινωνία παρακάλεσε να επικοινωνούμε Δευ., Τε., Πε. και Πα., μεταξύ 3:00 μ.μ. και 4:00 μ.μ.. Την ώρα κοινού, που είναι Δε. - Πα., 9:30 π.μ. - 3 μ.μ. και Τρ. 10 π.μ. - 6 μ.μ., δεν προλαβαίνουν οι περισσότεροι υπάλληλοι να σηκώνουν και τηλέφωνα. Προβλέπεται όμως να συσταθεί σύντομα τηλεφωνικό κέντρο. Επίσης θα αλλάξουν πλέον και οι τηλεφωνικές εγκαταστάσεις διότι είναι πολύ παλιές και ένα μέρος της δυσχέρειας στην επικοινωνία οφείλεται και σε αυτό, διότι εκεί που μιλάς μπορεί να κοπεί απότομα η γραμμή ή να μην βγαίνει γραμμή.
Μέχρι τότε, παρακάλεσε, ότι καλό θα είναι να επικοινωνούμε με τα εκάστοτε τμήματα, το κατά δύναμην, μέσω μέιλ, αφήνοντας τον αριθμό τηλεφώνου για να είναι ταχύτερη η εξυπηρέτηση.
Μας ενημέρωσε ότι λόγω των επιβαλλόμενων μέτρων για τον ιό, οι υπάλληλοι εκ νόμου εργάζονται εν αλλάξ. Αυτό έχει ως συνέπεια να μη μπορούν π.χ. στο τμήμα πληρεξουσίων να εργάζονται και οι δύο υπάλληλοι συγχρόνως. Έτσι τα ραντεβού για πληρεξούσια έχουν φτάσει στον Απρίλιο. Μας ενημέρωσε όμως ο κύριος Λιναρδάκης, ότι κάθε Παρασκευή ανοίγουν καινούργια ραντεβού σε όλα τα τμήματα, διότι μπορεί κάποιος να ακύρωσε το ραντεβού του, έτσι ώστε την Παρασκευή να εμφανίζονται τα ελεύθερα ραντεβού.
Επίσης μας ενημέρωσε ότι θα έρθει σύντομα καινούργιο προσωπικό και συνεπώς ευελπιστεί να υπάρχει η μέγιστη καλή εξυπηρέτηση του Ελληνισμού. Αυτός είναι άλλωστε ένας απο τους κύριους στόχους του, μας είπε.
Όσον αφορά το ασανσέρ, μας ενημέρωσε ότι λόγω της ολικής αλλαγής της εγκατάστασης του ασανσέρ, χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή και σύντομα θα έχουμε ένα ολοκαίνουργο ασανσέρ.
Θέσαμε το θέμα της στέγασης του Λυκείου και μας ενημέρωσε ότι επί του θέματος είναι ήδη σε επαφή με τον Λυκειάρχη. Θα μας ενηρώσει ως προς τις εξελίξεις.
Επίσης αναφερθήκαμε στο θέμα των ΤΕΓ, τα οποία εκ των πραγμάτων μελλοντικά δε θα δύνατο να λειτουργούν διότι όλο και περισσότερα γερμανικά σχολεία μετατρέπονται σε ολοήμερα σχολεία. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε να απαιτηθεί επιγόντως απο Ελληνικής πλευράς η ένταξη της νέας ελληνικής γλώσσας σε κάποια γερμανικά σχολεία. Διότι και η εδώ κοινωνία επωφελείται από τα παιδιά που μαθαίνουν και τη μητρική τους γλώσσα.
Μιλήσαμε φυσικά και για το πρόβλημα στέγασης της ΕΚΣ. Ο κύριος Λιναρδάκης προτάθηκε στο θέμα αυτό να βρούμε ίσως από κοινού κάποια ικανοποιητική λύση.
Συζητήσαμε για τα σχέδια της ΕΚΣ ως προς τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια απελευθέρωσης από τον οθωμανικό δεσμό. Ο κύριος Γενικός θεώρησε αυτονόητο ότι θα μας στηρίξει με την παρουσία του σε αυτές και σε όποιες άλλες εκδηλώσεις έχουμε στο μέλλον εφόσον τον ενημερώσουμε έγκαιρα. Τόνισε ότι αυτό ισχύει για κάθε Κοινότητα και για κάθε σύλλογο της Στουτγάρδης και περιχώρων αλλά και όλης της Βάδης Βυρτεμβέργης.
Τέλος ενημερώσαμε τον κ. Λιναρδάκη ως προς το παραδοσιακό Γεύμα Γνωριμίας με κάθε νέο Γενικό, όπου η ΕΚΣ καλεί και τις Κοινότητες των περιχώρων και συλλόγους της Στουτγάρδης και περιχώρων, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση δυστυχώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω των γνωστών περιορισμών. Προτείναμε όμως εναλλακτικά να γίνει διαδικτυακή "Συνάντηση Γνωριμίας με τον Γενικό Πρόξενο", όπου ο κ. Γενικός θα μας συστηθεί και μέλη του ΔΣ των Κοινοτήτων και των διαφόρων συλλόγων θα έχουν τη δυνατότητα να συστήσουν το σύλλογό τους και να θέσουν τυχόν ερωτήσεις. Ο κύριος Λιναρδάκης μετά χαράς δέχτηκε αυτή την πρότασή μας. Σύντομα θα σταλούν μέιλ με συγκεκριμένη ημέρα και ώρα της διαδυκτιακής συνάντησης. Θα ανακοινωθεί και στο φέισμπουκ.
Κατόπιν όλων, δωρίσαμε στο νέο Γενικό, οίνο από αγροτικές φυλακές της Βάδης Βυρτεμβέργης και ένα βιβλίο με τίτλο "Stuttgart zu Fuß" - "Η Στουτγάρδη με τα πόδια". Επί τη ευκαιρία συμφωνήσαμε, ότι με το που αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, η ΕΚΣ θα διοργανώσει έναν περίπατο στη Στουτγάρδη μαζί με τον κύριο Γενικό και τη σύζυγό του για τα μέλη και τους φίλους της ΕΚΣ, όπου ο κύριος Γενικός θα επιλέξει, βάση του βιβλίου, τη διαδρομή της περιήγησης.
Η συνάντηση με το νέο Γενικό Πρόξενο ήταν άκρως ικανοποιητική, διότι εποικοδομητική και χαιρόμαστε για την καλή συνεργασία στο μέλλον.
Καλώς μας ήρθατε κύριε Γενικέ! Υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα και επιτυχία στο έργο σας!
Για το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης
Άννα Ιωαννίδου
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου