Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Δίχρονο κοριτσάκι με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Κύπρου
Στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του Μακάρειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται κοριτσάκι ηλικίας δύο ετών που νόσησε με κορωνοϊό. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι καλή και εκτός κινδύνου.Το παιδί παρουσίασε συμπτώματα περιλαμβανομένου και πυρετού και εισήχθη στο νοσοκομείο την Δευτέρα (8/2).

Σύμφωνα με τον Δρ Ηλία, την τελευταία εβδομάδα αυτό είναι το μοναδικό περιστατικό που αφορά τον ιό και έχρισε νοσηλείας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου νοσοκομείου έχουν νοσηλευθεί 35 παιδιά λόγω κορωνοϊού.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου σημειώνει επίσης ότι οι λοιμώξεις που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα έχουν μειωθεί κατά πολύ φέτος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές λόγω των μέτρων που ισχύουν για την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά που νοσούν με κορωνοϊό έχουν ηπιότερη συμπτωματολογία, όπως εξηγεί ο Δρ Ηλία ενώ μεταδίδουν πιο δύσκολα τον ιό σε άλλα άτομα.

kathimerini.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου